Gamakatsu Pontyozó Horgok

Ha valaki horogvásárlás előtt áll minden bizonnyal az elsők között jut eszébe a Gamakatsu horgai. Nem véletlen a Gamakatsu a horoggyártók királya, hiszen minden túlzás nélkül állítható, hogy a legszélesebb horogpalettával ők rendelkeznek a világon. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért sem állhat meg a fejlesztés. Lehet akár egy új anyag, vagy bevonat bevezetése, de lehet egy bojlis horogszéria „feederesítése”, finomítása.

Kezdjük is a sort a Gamakatsu G-Carp Specialist R horoggal. A finom pontyhorgászathoz készített, vékonyabb testű, mégis rendkívül erős horog, mely a modern, finomszerelékes - fűzött csalis - pontyhorgászat során is elengedhetetlene. A horog extra éles heggyel, micro szakállal, karcsúsított öböllel, valamint 15 fokban befelé forduló szemmel rendelkezik. Ez a típus PTFE bevonatot kapott, mely mattá és simábbá teszi a felületet, ezáltal még könnyebb akadást biztosít. Mindemellett keménysége révén a hegy is tartósabb. A különleges formának és a rendkívül éles hegynek köszönhetően kitűnő választás minden pontyhorgásznak.

Következő a Horog Gamakatsu G-Carp Specialist RX. Ahogy a nevében is benne van, formájában azonos a G-Carp Specialist R horoggal, de annak extra erős változata. A horog ugyanúgy PTFE bevonatot kapott, de 15%-al vastagabb, ezáltal erősebb is lett. Ennek a horognak a hegye különösen tartós, így ajánlott a legnehezebb terepeken történő horgászatra.

Következő a Horog Gamakatsu G-Carp Specialist Hump Back. A Hump Back napjaink egyik legnépszerűbb formájú bojlis, pontyos horga. A PTFE bevonatos egyedülálló, hajlított formájának köszönhetően a zsugorcsövezést sem kell alkalmazni, hisz ez a horog mindig optimális helyzetben várja a halak érkezését. Kialakítása révén szinte minden esetben az alsó ajkakba akad. Sokan használják ezt a típust például az, KD-rigekhez” pop up csalival. De bármilyen klasszikus végszerelékhez ajánlott, ahol lebegő csalit kell felkínálni.

Következik a Horog Gamakatsu G-Carp Specialist Snagger széria. Hasonlóan az előző horoghoz, ennél is ívelt a horog szára, de erősebben, 28 fokban befelé fordul a horogszem, aminek köszönhetően itt sem szükséges zsugorcső, vagy horogbefordító használata. A PTFE bevonat ennél a horognál sem maradhatott el. Kisebb méretű fűzött csalikhoz ajánlott használni. A különleges formának és a rendkívül éles hegynek köszönhetően kitűnő választás minden pontyhorgásznak.

Végül, de nem utolsó sorban a Horog Gamakatsu G-Carp Specialist Wide Gape Super. Ez a horog 25 fokban kifelé forduló szemmel, mikro szakállal és PTFE bevonattal rendelkezik. A Chod szerelékekhez, illetve merev, monofil és fluocokarbon előkékhez tervezték. A kifelé hajló horogszem (merev előke használatakor) engedi, hogy a horog szára kövesse az előke egyenesét, így növelve az akadást. Kimondottan ajánlott olyan vizeken is, ahol a halak szája puhább, tehát elsősorban nem kagylóval táplálkoznak.

Gyártó/Forgalmazó: Spro Deutschland GmbH, Németország, 40472 Düsseldorf, Kanzlerstabe u.4.

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászhorog, horgászati célra.

A horog anyaga: acél

Tisztítása: -

A horog hegye balesetveszélyes, gondatlan használata sérülést okozhat!

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 116
Lista szűrése