Illex gumihal

Illex műcsali


A hideg időszakban a pergetők egyik kedvenc választása a gumi csali mivel kevés olyan más csali létezik, amivel az ikonikus pattogtató mozgást lehetne csinálni. Aki nem ismerné esetleg ezt a technikát, annak gyorsan elmondanám. A jiggel ellátott műcsalit teljesen leengedjük a víz aljára majd egy határozott mozdulattal felemeljük onnan és ezt ismételjük. Ehhez a technikához használt plasztik csalik lehetnek például az Illex Softbait Magic Shad -ek is. Ennek a családnak a különlegessége hogy a legkisebb pöccintésekre is mozgásba lendülnek. Akár egy jiggel vagy egy dropshot módszerrel próbálkozunk mindegyikre tökéletes lesz a csali. Az Illex úgy tervezte ezeket a szuper mozgékony és elvékonyodó farokkal rendelkező csalikat, hogy apró mozdulatokra is tökéletesen mozogjanak. Szem és kopoltyú bevágásokkal is ellátták a tervezői így még élethűbb lett a plasztik csali és több vibrációt okoz. Többnyire süllyedő típusú műcsalikról beszélünk így nem kell annyira nehéz jiget választani hozzá. 

Kialakítása tökéletessé teszi süllő szerelékbe vagy sügér pergetéshez is. További csalogató hatás érdekében az Illex gumihalat polip ízesítéssel látták el. Több színben és méretben is elérhető hogy bármilyen helyzetben megállja a helyét:


Tárolásánál érdemes figyelembe venni hogy a nagyon elütő színek ne keveredjenek mivel ez szín elváltozást eredményezhet. Az Illex magic shad családja ár érték arányban és minőségben is nagyon kedvező így a kezdő pergető horgászoknak tudom ajánlani. Remélem sok kapásotok lesz az elkövetkezendő időben ezekre a szuper csalikra.

Mutass többet
Találatok száma: 19
Lista szűrése