Amurozó horog

A horog kiválasztása nagyon nehéz döntés. Amurozáshoz mindenképpen kerek, széles öblű és lehetőleg vastaghúsú modelleket válasszunk. Az amúrozó horog akkor jó, ha képes rendesen megakadni a hal kemény, csontos szájában.

Az amúrozó horgot mindenképpen hajszálelőkével ellátva kell megkötni, vagy a manapság népszerű csalitüskés megoldással. Ezt a csali mérete, fajtája határozza meg. A horogra szánt csalit érdemes meglebegtetni vagy kikönnyíteni, balanszírozni, felépítéséből adódóan az ilyen csalikat könnyebben felveszi az amur.

Nagy kedvencem az egy szem pop-up, melyet 5-6 cm-re engedek el a fenéktől, ilyenkor előszeretettel választok élénk színeket.

Másik favorit számomra a szilikon kukoricával vagy tigrismogyoró imitációval kikönnyített füzér, melyet sokféle magból megkomponálhatunk, előszeretettel alkalmazok ehhez a csalizáshoz kombi előkét. 

Használj kellőképpen erős felszerelést! Az amur kiváló sporthal, nagyot lehet küzdeni vele.  Egy apró, vékonyhúsú horoggal könnyen meggyűlhet a bajunk. A biztonságos fárasztás érdekében a várható halak méretéhez igazodó erős főzsinórt, előkét és horgot érdemes választanunk.

Mutass többet
Találatok száma: 5
Lista szűrése