Szűrők
Bruttó ár
34489Ft Ft265991
Akciós / Új
(8)
(2)
Csapágyszám
(3)
(2)
(2)
(2)
(10)
(8)
(2)
(3)
(9)
Fékrendszer, Típus
(21)
(29)
Gyártó
(43)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
Méret
(4)
(5)
(1)
(1)
(1)
(1)
(4)
(2)
(23)
Pótdob anyaga
(13)
(13)
Pótdobok száma
(17)
(25)
(1)
Raktáron
(11)
(33)
Áttétel
(5)
(1)
(29)
(3)
(5)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Shimano távdobó orsó

Azt az orsót nevezzük távdobó orsónak, ami lehetővé teszi nagy távolságba juttatását a végszereléknek. Nagy zsinórkapacitás jellemzi és a főzsinór nagy hurkokban kerül a dobra. Ez a bedobás során előny, mert kevesebb lesz a gubanc és elfelejthető a hurkás monofil zsinór. A távdobó orsó dobja nagy átmérőjű, amit a gyártók különböző számadatokkal látnak el. A Shimano távdobó orsói lehetnek 5500-as, 10000-es és 14000-es méretűek. Nem csak a 14000-es dobméret jelenthet távdobó orsó kialakítást. Ha a horgász orsónk dobkialakítása kúpos, könnyedén pereg le róla a zsinór és nagyobb távolságot lehet vele meghorgászni. A Shimano távdobó orsók gyárilag el vannak látva különböző dobszűkítőkkel. Ezek lecsökkentik az orsók zsinórkapacitását. Előnyt jelent a vékony zsinórt alkalmazók számára, hiszen nem kell rá 1 kilométer 0,20 mm-es zsinór. (kivételt képez a BeastMaster és Aerlex modell)

A Shimano távdobó orsói minden kategóriában megtalálhatóak. A belépő szintű Shimano távdobó orsó jelenleg a BeasMaster BP 10000 XB. Azoknak a bojlis horgászoknak ajánljuk, akik most kezdik az ismerkedést ezzel a horgászati stílussal. A benne rejlő gyorsfékrendszer helyettesíti a nyeletőfék rendszer szűkségét.

A következő lépcsőfok a Shimano Aerlex távdbó orsócsalád. Elérhető XSD és XTD színben, ami a belső mechanikát nem változtatja. Kúpos dobkialakításának köszönhetően könnyedén gördül le róla a zsinór. 2017-ben jelent meg és azóta bizonyítja a Shimanotól megszokott megbízhatóságot.

A Shimano SpeedCast XSD, XTD orsókat a Shimano SpeedMaster orsócsalád váltotta le. Megtalálható XTC és XSC színben. A Shimano felajánlja a választási lehetőséget a távdobó orsói esetében a színválasztásra. Erre jó példa a Shimano SpeedMaster 14000 XSC, ami különleges színe miatt megnyerő a horgászok között. Ez az orsó a népszerű Ultegra mintájára készült. A SpeedMasterhez nem jár gyárilag pótdob és 2 csapággyal kevesebb van benne, de a kialakítása és szerkezete megegyezik a nagytesóéval.

Európa legnépszerűbb Shimano orsója az Ultegra 14000 XTD. Precíz zsinórkép jellemzi az X-Ship lassú dobemelésnek köszönhetően. A súlya 640 gramm, tehát már nem nevezhetjük nehéz orsónak. Kifejezetten jól illik 3,90 méteres bojlis botokhoz. Az 5500-as méretű Ultegra orsók remekül passzolnak távdobó feeder bothoz, vagy 3,60 méteres bojlis bothoz. Lehetőség van ezüst és fekete színű modellek közül választani.

A Shimano mérnökei megalkották az Ultegra széria kikönnyített változatát CI4+ néven. Ezek a típusok könnyebbek a mezei Ultegra modelleknál a karbon orsóház miatt. Átdolgozott fékrendszer jellemzi, ami még gyorsabb fékutat eredményez. A hajtókar immár betekerőssé vált, így megszűnt a kis kottyanás a hajtásban. Elérhető 5500-as kompakt és 14000-es méretben a kínálatunkban.

A Shimano Big Baitrunner és Madium Baitrunner modellek azoknak a horgászoknak készültek, akik szeretik a nyeletőfékes távdobó orsókat. 5500-as és 14000-es méretű dobos változatok közül lehet választani fekete színben. A Baitrunner orsók kiállták az idő próbáját, ezeket szinte minden horgász ismeri és nagy megelégedéssel használja.

2018-ban került bemutatásra a Shimano jelenleg kapható legmodernebb nyeletőfékes távdobó orsója. Ez a Shimano Big Baitrunner XTR-B CI4 orsócsalád. Kifejezetten könnyű, gyorsfékkel ellátott kivitel. Azoknak a horgászoknak ajánljuk, akik elhivatott bojlis horgászok és nem szeretnének lemondani a nyeletőfék adta előnyökről. 

A Shimano Power Aero távdobó orsó ízig vérig JAPÁN. Kifogástalan minőségű termékről van szó, ami lehetővé teszi az igazán nagy távolságba történő horgászatot. Könnyű súlya miatt (510 gramm) nem fogja elnehezíteni a bojlis botunkat. High-Speed gyorsfékrendszer teszi teljessé az orsó kényelmes használatát. Ár-érték arányában ez a legjobb választás azok számára, akik komolyan veszik a bojlis horgászatot.

A Shimano csúcsterméke az Aero Technium Magnesium orsócsalád. Minden benne van, amit jelen pillanatban a Shimano gyártani képes. A Super Slow 10 oszcillációs rendszer a tökéletes párhuzamos zsinórvezetést biztosítja, amely a lehető legjobb dobási távolságot és pontosságot biztosítja. A könnyű CI4+ anyagook felhasználása miatt mindössze 485 gramm. Nem semmi egy távdobó orsótól, nemigaz?

A Halcatraz horgász webáruház kínálatában minden forgalomban lévő Shimano orsót megtalálsz. Egyéb Shimano termékekért kattints a linkre.

Gyártó/Forgalmazó: Shimano Polska SP. Z O.O, Lengyelország, 62023 Gądki, J. Gutenberga 9

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra.

A horgászorsók anyaga: műanyag, műanyag-kompozit, fém, alumínium,  kenőanyag.

Nedves törlőkendővel tisztítsa!

Kérjük ne szedje szét hiba esetén!

Meghibásodás, hiba esetén a karbantartást, javítást bízza szakszervizre!

Az horgász orsó felkapókarját minden esetben kézzel váltsa át!

A horgász orsó zsinórtárolásra használható, nem erőátvitelre!

Mutass többet
Találatok száma: 44
Lista szűrése