Szűrők
Bruttó ár
20989Ft Ft29992
Csapágyszám
(4)
Fékrendszer, Típus
(2)
(2)
Gyártó
(4)
Méret
(3)
(1)
Pótdobok száma
(4)
Súly
576 696
Áttétel
(1)
(3)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Spro Nyeletőfékes orsók

A mai világban már senkinek sem kell bemutatni a márkát. Egy hazai dolog, ami az emberek tudatába már beleégette magát. Napjainkban újra egyre nagyobb érdeklődésnek van kitéve a márka. A megújulásával ugyanúgy biztosítja a remek minőséget akárcsak régebben. Nincs olyan horgász hazánkban, aki ne használna vagy használt már Spro terméket. Mindenki tudja milyen minőséget és irányt képvisel maga a márka. Az egyik legmegbízhatóbb termékeket sorakoztatja fel szinte kicsi pénzért. Szinte mindegyik modellje bizonyított már a vízparton többször is. Mindenki megtalálja a számára tökéletes modellt. Találunk köztük kisebb és nagyobb orsót is. Akad köztük nyeletőfékes és első fékes orsó is.

Bevezetésnek ennyi úgy gondolom elegendő. Továbbiakban beszéljünk a Spro nyeletőfékes orsókról. Mit is jelent maga a kifejezés? Egy olyan speciális dupla fékrendszerrel ellátott peremfutó orsó, amelyen egyetlen billenő kar, vagy kallantyú elfordításával ki lehetett kapcsolni az orsó fő fékjét, így a hal ellenállás nélkül húzhatja le az orsó dobjáról a zsinórt. Ezt a hal addig teheti meg, amíg vissza nem helyezzük eredeti állapotába a billenő kart, vagy nem tekerünk egy két tekerést az orsóba, amitől a kar majd magától visszabillen. Használata tényleg nagyon egyszerű. Ezt a funkciót akkor érdemes leginkább alkalmazni, ha nem vagy a horgászbotod mellett. Így egy termetesebb hal nem tudja behúzni a felszerelésedet. A fő féket, vagy nevezzük fárasztási féknek, erejét az orsó tetején tudjuk állítani. A nyeletőfék erősségét pedig az orsó alján. A nyeletőféket nem feltétlen kell minden körülmények között használni, ez csak egy plusz funkció. Óriási előny ez a hagyományos orsókkal szemben, hiszen a helyesen beállított főfékhez nem kell hozzányúlnunk, miközben azt mégis könnyedén ki-be kapcsolhatjuk. Ennek a funkciónak a használatával lényegesen kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a hal megakasztása és biztonságos kifárasztása. Hátránya a hagyományos elsőfékes orsókhoz képest, hogy nehezebb. Mivel több alkatrészt kell beleszerelni az orsóházba.

Nézzünk meg pár orsót közelebbről. A Spro Super Caster LCS 555 egy masszív, nagy dobátmérővel rendelkező bojlis horgászatra alkalmas orsó. A zsinórkapacitása kiemelkedő mert 450 méter 0,30 mm-es zsinórt lehet feltekerni rá. Nagy dobásokat lehet vele elérni, mert a zsinór könnyedén tud lefutni az alumínium dobról. Nyeletőfék rendszerrel van ellátva, mely pontos és akadálymentesen adagolja a zsinórt. CNC hajtókarral rendelkezik, amely nagyméretű gumifogantyúval van ellátva a kiváló tapadás érdekében. Ennek a típusnak megvan a feeder változata is, amely a Spro Super Caster feeder LCS 555 névre hallgat. A Spro Super Caster Feeder egy masszív, nagy dobátmérővel, de sekély dobbal rendelkező heavy feeder vagy bojlis horgászatra alkalmas orsó. Kiváló választás lehet a nagy távolságok elérésére, mert könnyedén pereg le róla a zsinór a kúpos dobkialakításnak köszönhetően.

Utolsó sorban a Spro Team Feeder Special LCS 550M. A Spro Team Feeder Special LCS 550M ideális feeder pontyozó horgászathoz, és a kialakítása miatt nagy távok elérése sem akadály. A dob kiképzése sekély és kúpos, mely elősegíti a zsinór könnyedén történő lefutását. Az orsóra a minőségi anyaghasználat jellemző, kiváló minőségű 4+1 csapágy garantálja a sima futást. A zsinórfelcsévélésről a Worm-shaft csigás dobemelő rendszer gondoskodik, és tökéletes zsinórképet biztosít. Az orsót alumínium hajtókarral, és nagyméretű gumi fogantyúval látták el. Röviden ennyi is lenne ez a témakör.

Nézz szét a weboldalon, ha látod, hogy készleten van, akkor 1-2 napon belül nálad is a csomag. További SPRO termékekért kattints a linkre.

Halcatraz! A hely, ami fogva tart!

Mutass többet
Találatok száma: 4
Lista szűrése