7 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 7 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!
Szűrők
Bruttó ár
20990Ft Ft29990
Csapágyszám
(4)
Fékrendszer, Típus
(2)
(2)
Gyártó
(4)
Méret
(3)
(1)
Pótdobok száma
(4)
Súly
576 696
Áttétel
(1)
(3)

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Spro Nyeletőfékes orsók

A mai világban már senkinek sem kell bemutatni a márkát. Egy hazai dolog, ami az emberek tudatába már beleégette magát. Napjainkban újra egyre nagyobb érdeklődésnek van kitéve a márka. A megújulásával ugyanúgy biztosítja a remek minőséget akárcsak régebben. Nincs olyan horgász hazánkban, aki ne használna vagy használt már Spro terméket. Mindenki tudja milyen minőséget és irányt képvisel maga a márka. Az egyik legmegbízhatóbb termékeket sorakoztatja fel szinte kicsi pénzért. Szinte mindegyik modellje bizonyított már a vízparton többször is. Mindenki megtalálja a számára tökéletes modellt. Találunk köztük kisebb és nagyobb orsót is. Akad köztük nyeletőfékes és első fékes orsó is.

Bevezetésnek ennyi úgy gondolom elegendő. Továbbiakban beszéljünk a Spro nyeletőfékes orsókról. Mit is jelent maga a kifejezés? Egy olyan speciális dupla fékrendszerrel ellátott peremfutó orsó, amelyen egyetlen billenő kar, vagy kallantyú elfordításával ki lehetett kapcsolni az orsó fő fékjét, így a hal ellenállás nélkül húzhatja le az orsó dobjáról a zsinórt. Ezt a hal addig teheti meg, amíg vissza nem helyezzük eredeti állapotába a billenő kart, vagy nem tekerünk egy két tekerést az orsóba, amitől a kar majd magától visszabillen. Használata tényleg nagyon egyszerű. Ezt a funkciót akkor érdemes leginkább alkalmazni, ha nem vagy a horgászbotod mellett. Így egy termetesebb hal nem tudja behúzni a felszerelésedet. A fő féket, vagy nevezzük fárasztási féknek, erejét az orsó tetején tudjuk állítani. A nyeletőfék erősségét pedig az orsó alján. A nyeletőféket nem feltétlen kell minden körülmények között használni, ez csak egy plusz funkció. Óriási előny ez a hagyományos orsókkal szemben, hiszen a helyesen beállított főfékhez nem kell hozzányúlnunk, miközben azt mégis könnyedén ki-be kapcsolhatjuk. Ennek a funkciónak a használatával lényegesen kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a hal megakasztása és biztonságos kifárasztása. Hátránya a hagyományos elsőfékes orsókhoz képest, hogy nehezebb. Mivel több alkatrészt kell beleszerelni az orsóházba.

Nézzünk meg pár orsót közelebbről. A Spro Super Caster LCS 555 egy masszív, nagy dobátmérővel rendelkező bojlis horgászatra alkalmas orsó. A zsinórkapacitása kiemelkedő mert 450 méter 0,30 mm-es zsinórt lehet feltekerni rá. Nagy dobásokat lehet vele elérni, mert a zsinór könnyedén tud lefutni az alumínium dobról. Nyeletőfék rendszerrel van ellátva, mely pontos és akadálymentesen adagolja a zsinórt. CNC hajtókarral rendelkezik, amely nagyméretű gumifogantyúval van ellátva a kiváló tapadás érdekében. Ennek a típusnak megvan a feeder változata is, amely a Spro Super Caster feeder LCS 555 névre hallgat. A Spro Super Caster Feeder egy masszív, nagy dobátmérővel, de sekély dobbal rendelkező heavy feeder vagy bojlis horgászatra alkalmas orsó. Kiváló választás lehet a nagy távolságok elérésére, mert könnyedén pereg le róla a zsinór a kúpos dobkialakításnak köszönhetően.

Utolsó sorban a Spro Team Feeder Special LCS 550M. A Spro Team Feeder Special LCS 550M ideális feeder pontyozó horgászathoz, és a kialakítása miatt nagy távok elérése sem akadály. A dob kiképzése sekély és kúpos, mely elősegíti a zsinór könnyedén történő lefutását. Az orsóra a minőségi anyaghasználat jellemző, kiváló minőségű 4+1 csapágy garantálja a sima futást. A zsinórfelcsévélésről a Worm-shaft csigás dobemelő rendszer gondoskodik, és tökéletes zsinórképet biztosít. Az orsót alumínium hajtókarral, és nagyméretű gumi fogantyúval látták el. Röviden ennyi is lenne ez a témakör.

Nézz szét a weboldalon, ha látod, hogy készleten van, akkor 1-2 napon belül nálad is a csomag. További SPRO termékekért kattints a linkre.

Halcatraz! A hely, ami fogva tart!

Mutass többet
Találatok száma: 4