9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Shimano nyeletőfékes orsó

A nyeletőfékes bojlis orsó választás nem könnyű döntés azoknak, akik még nem használtak Shimano orsót. Az a horgász, aki egyszer kipróbálta a Shimano nyeletőfékes orsó futását, strapabíró képességét soha többet nem akar mást. Nem azért fogja eladni a 4-5 éves Shimano nyeletőfékes orsót, mert elromlott. Bizonyára azért, mert megjelent egy újabb, modernebb típus a Shimano kínálatában.

A Shimano kínálatában hosszú évek óta megtalálható a sikeres Baitrunner nyeletőfékes orsócsalád. Ez egy hagyományos nyeletőfékkel ellátott orsó, hátsófékkel kombinálva. A 2000-es évek elején a hátsófékes orsók térhódítása volt jellemző. Nem is volt jellemző rájuk a meghibásodás.
Ezt váltotta le a Shimano Big Baitrunner Long Cast széria piacra kerülése. Sokkal precízebb, jobban kézre eső technológia az első fékrendszerrel ellátott nyeletőfékes orsó. Azoknak a bojlis horgászooknak sem kell orsó nélkül maradnia, akik nem kedvelik az első fárasztási féket. A Shimano X-Aero orsók mai napig kaphatóak, távdobó dob kialakítással és hátsófékkel kombinálva prémium minőségben. 
A Shimano Big Baitrunner nyeletőfékes orsó etalonnak számít a távdobó nyeletőfékes orsók között. Az 50-100 ezer forintos árkategóriában nincs ezektől az orsóktól jobb választás. 2009-ben jelent meg a Shimano Big Baitrunner Long Cast. Ez volt az első távdobó dobos, elsőfékes, nyeletőfékkel ellátott Shimano orsó.

2012-ben váltotta le Shimano Big Baitrunner XT-A nyeletőfékes orsó az elődjét. A megjelenésekor ez jelentette a kategória csúcsát. A súlya jelentette egyedül a hátulütőjét, hiszen 790 gramm volt. Ez a súly még mindig soknak számít, hiszen majd 1 kilogramm. Elnehezíti a bojlis horgászbotot. 2013-ban dobta piacra a Shimano a legújabb távdobó nyeletőfékes orsóját: Big Baitrunner XTR-A Long Cast. Ebben az orsóban jelent meg első alkalommal a CI4 névre keresztelt orsóház. A megjelenésekor csúcstechnológiának számított, hiszen 640 gramm lett mindössze a Big Baitrunner XTR-A orsó súlya. E könnyű súly mellé párosult a megbízható technika. Örök élet +1 nap. Mi sem bizonyítja jobban, mint a harcsa horgászok is előszeretettel használják a mai napig őket.

A Shimano XTA Long Cast orsó kitaposta a Big Baitrunner XTB előtt az utat megbízhatóság és sima futás terén. Ezek a Shimano távdobó nyeletőfékes orsók a megbízhatóság mintapéldái. 2017 év vége óta vannak forgalomban a Big Baitrunner XTB típusú orsók és még nem találkoztunk garanciális problémával. Ezt több száz darab orsó eladása után állíthatom. A Shimano Big Baitrunner XTB orsó megkapta a korábban már az Ultegrákból ismert X-Ship dobemelő rendszert. Sokkal precízebb, egymás mellé fektetett zsinórképpel találkozhatunk ennél az orsónál. Csigás dobemelőrendszerrel vannak ellátva a Shimano orsóktól megszokottak szerint. A Shimanonak fontos a vásárlói visszajelzések. Előrukkoltak a Medium Baitrunner orsócsaláddal. Szerkezetében és technológiájában megegyezik a nagytestvérével. Azonban kompaktabb méretű orsót jelent 5500-as méretű dobmérettel. Ezek a nyeletőfékes távdobó Shimano orsók ideálisak 3,60 méteres bojlis botra, vagy távdobó feeder botos felszereléshez.

2018-ban került bemutatásra a Shimano jelenleg kapható legmodernebb nyeletőfékes orsója. Ez a Shimano Big Baitrunner XTR-B CI4 orsócsalád. Elérhető Medium kivitelben is 5500-as dobmérettel. A 640 grammos Big és az 500 grammos Medium kivitel egyedülállónak mondható a forgalomban kapható nyeletőfékes orsók között. Az X-Ship dobemelés mellett felturbózták a Shimano High Speed elnevezésű fékrendszerével. Tehát a fárasztási fék gyorsfékessé vált. Megosztó a horgászok között ez a változtatás, mert nyeletőfékes orsóhoz nem szokás gyorsféket párosítani.

Reményeink szerint megtalálod a Halcatraz online horgász webáruház kínálatában az igényeidnek megfelelő nyeletőfékes orsót. További Shimano termékeket a linkre kattitnva találsz.

Mutass többet
Találatok száma: 16

Shimano Big Baitrunner 14000 CI4 XTR-B LC...

Bruttó ár:
106 990,00 Ft / db
Villám nézet
Nincs raktáron Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de Ön tud előrendelést feladni az adott termékre, így mi fel fogjuk tudni venni Önnel a kapcsolatot, amikor a termék újból rendelhető lesz!