Szűrők
Bruttó ár
25488Ft Ft135991
Akciós / Új
(3)
Csapágyszám
(1)
(4)
(3)
(2)
(4)
(1)
Fékrendszer, Típus
(8)
(8)
Gyártó
(16)
Legnépszerűbb termékeink
(2)
Méret
(3)
(4)
(2)
(2)
(1)
(4)
Pótdob anyaga
(5)
(2)
(3)
Pótdobok száma
(6)
(10)
Raktáron
(3)
(13)
Súly
355 825
Áttétel
(8)
(4)
(4)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Shimano nyeletőfékes orsó

A nyeletőfékes bojlis orsó választás nem könnyű döntés azoknak, akik még nem használtak Shimano orsót. Az a horgász, aki egyszer kipróbálta a Shimano nyeletőfékes orsó futását, strapabíró képességét soha többet nem akar mást. Nem azért fogja eladni a 4-5 éves Shimano nyeletőfékes orsót, mert elromlott. Bizonyára azért, mert megjelent egy újabb, modernebb típus a Shimano kínálatában.

A Shimano kínálatában hosszú évek óta megtalálható a sikeres Baitrunner nyeletőfékes orsócsalád. Ez egy hagyományos nyeletőfékkel ellátott orsó, hátsófékkel kombinálva. A 2000-es évek elején a hátsófékes orsók térhódítása volt jellemző. Nem is volt jellemző rájuk a meghibásodás.
Ezt váltotta le a Shimano Big Baitrunner Long Cast széria piacra kerülése. Sokkal precízebb, jobban kézre eső technológia az első fékrendszerrel ellátott nyeletőfékes orsó. Azoknak a bojlis horgászooknak sem kell orsó nélkül maradnia, akik nem kedvelik az első fárasztási féket. A Shimano X-Aero orsók mai napig kaphatóak, távdobó dob kialakítással és hátsófékkel kombinálva prémium minőségben. 
A Shimano Big Baitrunner nyeletőfékes orsó etalonnak számít a távdobó nyeletőfékes orsók között. Az 50-100 ezer forintos árkategóriában nincs ezektől az orsóktól jobb választás. 2009-ben jelent meg a Shimano Big Baitrunner Long Cast. Ez volt az első távdobó dobos, elsőfékes, nyeletőfékkel ellátott Shimano orsó.

2012-ben váltotta le Shimano Big Baitrunner XT-A nyeletőfékes orsó az elődjét. A megjelenésekor ez jelentette a kategória csúcsát. A súlya jelentette egyedül a hátulütőjét, hiszen 790 gramm volt. Ez a súly még mindig soknak számít, hiszen majd 1 kilogramm. Elnehezíti a bojlis horgászbotot. 2013-ban dobta piacra a Shimano a legújabb távdobó nyeletőfékes orsóját: Big Baitrunner XTR-A Long Cast. Ebben az orsóban jelent meg első alkalommal a CI4 névre keresztelt orsóház. A megjelenésekor csúcstechnológiának számított, hiszen 640 gramm lett mindössze a Big Baitrunner XTR-A orsó súlya. E könnyű súly mellé párosult a megbízható technika. Örök élet +1 nap. Mi sem bizonyítja jobban, mint a harcsa horgászok is előszeretettel használják a mai napig őket.

A Shimano XTA Long Cast orsó kitaposta a Big Baitrunner XTB előtt az utat megbízhatóság és sima futás terén. Ezek a Shimano távdobó nyeletőfékes orsók a megbízhatóság mintapéldái. 2017 év vége óta vannak forgalomban a Big Baitrunner XTB típusú orsók és még nem találkoztunk garanciális problémával. Ezt több száz darab orsó eladása után állíthatom. A Shimano Big Baitrunner XTB orsó megkapta a korábban már az Ultegrákból ismert X-Ship dobemelő rendszert. Sokkal precízebb, egymás mellé fektetett zsinórképpel találkozhatunk ennél az orsónál. Csigás dobemelőrendszerrel vannak ellátva a Shimano orsóktól megszokottak szerint. A Shimanonak fontos a vásárlói visszajelzések. Előrukkoltak a Medium Baitrunner orsócsaláddal. Szerkezetében és technológiájában megegyezik a nagytestvérével. Azonban kompaktabb méretű orsót jelent 5500-as méretű dobmérettel. Ezek a nyeletőfékes távdobó Shimano orsók ideálisak 3,60 méteres bojlis botra, vagy távdobó feeder botos felszereléshez.

2018-ban került bemutatásra a Shimano jelenleg kapható legmodernebb nyeletőfékes orsója. Ez a Shimano Big Baitrunner XTR-B CI4 orsócsalád. Elérhető Medium kivitelben is 5500-as dobmérettel. A 640 grammos Big és az 500 grammos Medium kivitel egyedülállónak mondható a forgalomban kapható nyeletőfékes orsók között. Az X-Ship dobemelés mellett felturbózták a Shimano High Speed elnevezésű fékrendszerével. Tehát a fárasztási fék gyorsfékessé vált. Megosztó a horgászok között ez a változtatás, mert nyeletőfékes orsóhoz nem szokás gyorsféket párosítani.

Reményeink szerint megtalálod a Halcatraz online horgász webáruház kínálatában az igényeidnek megfelelő nyeletőfékes orsót. További Shimano termékeket a linkre kattitnva találsz.

Mutass többet
Találatok száma: 16
Lista szűrése