Szűrők
Bruttó ár
13989Ft Ft41991
Akciós / Új
(2)
Csapágyszám
(2)
(5)
(1)
(6)
Fékrendszer, Típus
(14)
Gyártó
(14)
Méret
(1)
(1)
(3)
(3)
(2)
(1)
(1)
(1)
Pótdob anyaga
(3)
(4)
Pótdobok száma
(5)
(7)
Raktáron
(2)
(12)
Súly
160 580
Áttétel
(6)
(7)
(1)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Ryobi elsőfékes orsó

 
A Ryobi nem is hazudtolja meg hírnevét. Ma is rendkívül strapabíró orsókat gyárt. Összességében elmondható, hogy szépen kivitelezett, teljesen fémből készült orsókról van szó, a zsinórképük bármely másik híres orsógyártó termékével felveszi a versenyt. Alapvetően precíz illesztés, finom fékrendszer, sima futás és strapabíróság jellemzi őket.
 

Mit kell tudni az elsőfékes orsókról?

Az elsőfékes orsó használata egyáltalán semmi extra tudnivalót nem igényel. Érdemes tisztában lenni vele, hogy mennyire érzékenyen reagál az orsónk a fékerő szabályozó gomb állítására. Szemből nézve balra tekerve a fékerőt csökkentjük, jobbra tekerve pedig növeljük.
Az elsőfékes orsóknál a fékrendszer az orsó dobjában kapott helyett. Itt helyezkednek el a féklamellák, amelyek az orsó fékerejének beállításáért felelősek. Többféle típus is található az elsőfékes orsófajták között. Egyre inkább népszerűek mostanában a gyorsfékes orsók, melyek fékrendszere nagyon érzékeny, így könnyedén és gyorsan szabályozható a fékerő. Minden horgászorsó fajtában találhatóak csapágyak. A horgászorsó csapágy a súrlódást hivatott csökkenteni, valamint a biztos futásért, a csavarmentes zsinórfeltekerésért is felel. Nem biztos, hogy a 11 csapággyal ellátott orsó jobb műszaki megoldást takar. Egy szerényebb orsó csapágy számú, de megfelelő minőségű, a megfelelő helyre elhelyezett csapágyazottságú horgászorsó típus. Ezt a következőképpen szokták jelölni: 4+1. Ez ideális esetben azt jelenti, hogy találunk csapágyat a tányérkerék két oldalán, a csigánál, és a zsinórvezető görgő alatt, és a görgős visszaforgásgátlónál. Ha ezek megfelelő minőségűek, több csapágy általában nem szükséges egy horgászorsóba.
 

Ryobi elsőfékes orsó

 
A Ryobi egyik legnépszerűbb orsója az Ecusima. A Ryobi orsók a minőségi belső anyaghasználatról, pontos illesztésekről és a precíz fékrendszerről híresek, amely tulajdonságok ebből az orsóból sem hiányozhatnak. Az orsót lekerekített alumínium dobbal látták el, melyről könnyedén fut le a zsinór bedobás során. a technológiájának felhasználásával rendkívül könnyűek és strapabírók. 6+1 rozsdamentes acélcsapágy garantálja a sima futást. A forgós lapos dobemelés, csapágyazott zsinórvezető görgő gondoskodik a tökéletes zsinórképről, amellyel még a legvékonyabb fonott zsinór elrendezése is tökéletes. Ez az ultralight pergetőorsó alumínium dobbal, és alumínium hajtókarral rendelkezik, melynek végén EVA fogantyú található. Titánium főtengely biztosítja az időtállóságát és a gondtalan horgászatot.
A Ryobi kínálatában újdonság az Arctica pergető orsó termékcsalád. A Ryobi orsók a minőségi belső anyaghasználatról, pontos illesztésekről és a precíz fékrendszerről híresek, amely tulajdonságok ebből az orsóból sem hiányozhatnak. Karbonszövet berakás teszi lenyűgözővé a rotort, 5+1 rozsdamentes acélcsapágy teszi könnyen tekerhetővé az orsót. A precíziós letapadás mentes fékrendszer egyenletes zsinóradagolása, és az erősített felkapókar a legkeményebb helyzetekben is felül tud emelkedni a nehézségeken. Az orsót alumínium hajtókarral látták el, melynek jó tapadású gumifogantyúja van. Az orsót lekerekített alumínium dobbal látták el, melyről könnyedén fut le a zsinór.
A Ryobi Zauber TM orsócsaládról a minőség és a megbízhatóság tükröződik. 8+1 rozsdamentes acélcsapággyal látták el a mérnökök a sima futás érdekében. Fém ház, és alumínium dob jellemzi ezt a felső kategóriás orsót. A Ryobi orsók a minőségi belső anyaghasználatról, pontos illesztésekről és a precíz fékrendszerről híresek, amely tulajdonságok ebből az orsóból sem hiányozhatnak. A Wormshaft kétsebességű tengelyemelő rendszer, és a csapágyazott zsinórvezető görgő gondoskodik a tökéletes zsinórképről, amellyel még a legvékonyabb fonott zsinór elrendezése is tökéletes. A precíziós fékrendszer egyenletes zsinóradagolása, és az erősített felkapókar a legkeményebb helyzetekben is felül tud emelkedni a nehézségeken.
A Ryobi 2015-ös újdonsága a nagy sikerű újratervezett Zauber orsócsalád, amely a Ryobi Zauber L nevet kapta. A japán technológia legmagasabb szintű felhasználása fedezhető fel az orsó tervezésében. Az új Ryobi orsók rendkívül tartósak és az NCRT-széria carbon-polymer rotor miatt a súlyuk is jelentősen lecsökkent az elődhöz képest. Az orsók sima futásáról 8+1 rozsdamentes tűgörgős acélcsapágy gondoskodik. A csigatengelyes dobemelés, csapágyazott zsinórvezető görgő gondoskodik a tökéletes zsinórképről, amellyel még a legvékonyabb fonott zsinór elrendezése is tökéletes. A precíziós fékrendszer egyenletes zsinóradagolása, és az erősített felkapókar a legkeményebb helyzetekben is felül tud emelkedni a nehézségeken. Az orsót alumínium hajtókarral látták el, melynek jó tapadású szivacsfogantyúja van, ami a legnagyobb hidegben is kényelmes. Az orsót lekerekített alumínium dobbal látták el, melyről könnyedén fut le a zsinór. Az elődhöz képest a Zauber L teljes értékű alumínium pótdobbal kerül az új tulajdonosához.
Mutass többet
Találatok száma: 14
Lista szűrése