Daiwa teleszkópos bot

Az 1970-es 80-as évek horgászbotjai nem nagyon hasonlítottak a mai modern botokra. Vastag, erős, elnyűhetetlen üvegszálas botok voltak, teleszkópos kialakítással. Nem is nagyon emlékszem, hogy a harcsás boton kívül, volt e a családunkban 2 részes bot. A teleszkópos kialakítás volt elterjedve. Hisz az üvegszálas technológia kevésbé volt sérülékeny. Nem volt cél a vékony, dinamikus bottest gyártása. Sok évre, vagy még annál is többre voltak tervezve az elnyűhetetlen „sárga végűek”. A másik cél volt még a praktikusság. Pillanatok alatt, a szerelék szétvágása nélkül ki lehetett nyitni és össze lehetett zárni. A szállítási hossza pedig a keleti blokknak megfelelően a kompakt méretre törekedet.

A Daiwa klasszikus teleszkópos botjai egy olyan piacra készülnek, ahol pont ez az egy szempont a fontos, a rövid szállítási hossz. Nem kifejezetten klasszikus botok ezek, bár a technológia, a rendszer hasonló. Inkább a travel horgászbotokhoz sorolnám. A blank már modern, sok esetben rendkívül karcsú. A fejlesztők célja, a szállítási hossz csökkentése. Olyan méretre, mely kényelmesen belefér a bőröndbe, vagy más védelmet biztosító táskába.

A Daiwa választékában két fő típust különböztetünk meg


Az egyik a Daiwa teleszkópos pergető bot.

Mely pergető és könnyebb általános horgászatra ajánlott. A teleszkópos horgászbotok hossza és a dobósúlya ennek megfelelően alakul, így mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző méretet.
A választékunkban megtalálhatják a Daiwa teleszkópos pergető botjait. A Daiwa Ninja X telespin és a és a Daiwa Sweepfire teleszkópos pergető horgászbotok több hosszban és dobósúly tartományban rendelhető.

A másik típus, a Daiwa teleszkópos pontyozó bot.

Szintén utazásokhoz lett fejlesztve. A pontyozó horgászok közt egyre nagyobb igény támadt egy travel pontyozó botra. Ez esetben a mérnökök húztak egy merészet, és teleszkópos kialakítással terveztek egy utazó teleszkópos bojlis botot. Mondhatjuk úgy, hogy egyszerre 2 legyet is ütöttek 1 csapással. Hisz nem csak az utazásaira tudta magával vinni a bojlis horgász a saját kis szállítási hosszal rendelkező horgászbotját. Az idősebb generáció is megtalálta modern köntösbe öltöztetve az ő régi klasszikus teleszkópos horgászbotját. 

A Daiwa Black Widow telecarp horgászbot az egyik legjobb ár-érték arányú teleszkópos pontyozó bot a piacon, melyet szintén több hosszban tartunk a készletünkön.

A Daiwa horgászbot fejlesztő mérnökei igyekeznek minden igényt kielégíteni. Még olyan horgászok is megtalálják a kedvenc típusaikat, akik talán nem is gondolták volna, hogy a mai modern horgászbot gyártás valaha is gondol még rájuk.

Gyártó/Forgalmazó: Daiwa-Cormoran GmbH, Németország, 80992 Munich, Georg-Brauchle-Ring u.23-25

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. 

A horgászbotok anyaga: karbon, üvegszál.

A horgászbot az elektromos áramot vezeti, ezért körültekintően használja!

Tisztítása: tiszta vízzel, puha rongy segítségével

Használat közben kerülje a horgászbotok túlterhelését!

Mutass többet
Találatok száma: 12
Lista szűrése