9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Shimano Bolognai bot

A spiccbotos folyóvízi úsztatás határait törték át az olasz versenyhorgászok, amikor megalkották a bolognai horgászbot. Nevét természetesen Olaszország éléskamrájának is nevezett Bologna városról kapta. Lényege, hogy a spiccbotra olyan hosszú talpú gyűrűket erősítettek, amelyek a zsinórt távol tartják a bottesttől, így segítve a zsinór legördülését. A gyűrűket pedig úgy helyezték el a boton, hogy a terhelést egyenletesen ossza el a bolognai boton. Természetesen orsótartót is rögzítettek a botra, így bővítve az úsztatási pályák hosszát és távolságát is. Számos sikert értek el a versenyhorgászok ennek a bottípusnak a segítségével.

A Shimano bolognai botok sikere, a spiccbot-technológiájuk tökéletességéből ered. A Shimano minden árkategóriában kínál választási lehetőséget. Szinte minden csőspicces botjának elkészül a bolognai változata is. Itt kell megjegyeznem, hogy a 2-es erősség még a tűspicces botokat jelöli, így azoknak nem készülhet gyűrűs változata. A 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es és 9-es erősségek közül választhatunk. Teljesen logikusan, a 9-es erősségű, az extra kemény, nagy halakra, erős sodrású folyókra ajánlják, akár lazac horgászatra is. Azt ki kell emelnem, hogy vékony falú, könnyű, gyors botok nem alkalmasak a kemény vagy extra kemény bolognai botok fejlesztésére, így azok nem készülnek el 7-es vagy 9-es erősségben. A Shimano kínosan figyel arra, hogy a határokat ne feszegesse ilyen téren, hisz nem is lenne értelme.

A választékunkban általában a Shimano Vengeance, Shimano Catana, a Shimano Exage, a Shimano Technium és a Shimano Ultegra bolognai botjai érhetőek el különböző erősségben és hosszban. A bolognai botos folyóvízi úsztatást minden horgász figyelmébe ajánljuk. Mert bár technikás horgászat, némi rutint igényel, de talán e miatt rendkívül látványos és szórakoztató. A megfelelő bottal, itt gondolok a hosszúságra és az erősségre, szinte minden vízmélység meghorgászható. Így ha a halaink nem az aljzaton, hanem valahol vízközt keresik a táplálékukat, ezzel a módszerrel könnyen becsaphatjuk, megfoghatjuk őket. Számos horgászversenyen láttam már arra példát, hogy a rakós botos módszert megszégyenítve szektor egyest horgászott a leleményes bolognai botos versenyző. Nyugodt szívvel ajánljuk a világ egyik legnagyobb horgászeszköz gyártójának a választékát a figyelmetekbe. A Shimano bolognai botjai minden árkategóriában versenyképesek, biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő Shimano bolognai botot.

Mutass többet
Találatok száma: 16

Shimano Exage TE GT Bolognai Bot 5,00...

Bruttó ár:
48 990,00 Ft / db
Villám nézet
Nincs raktáron Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de Ön tud előrendelést feladni az adott termékre, így mi fel fogjuk tudni venni Önnel a kapcsolatot, amikor a termék újból rendelhető lesz!

Shimano Exage TE GT Bolognai Bot 6,00...

Bruttó ár:
58 490,00 Ft / db
Villám nézet
Nincs raktáron Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de Ön tud előrendelést feladni az adott termékre, így mi fel fogjuk tudni venni Önnel a kapcsolatot, amikor a termék újból rendelhető lesz!