Fox Pontyozó Bot

A bojlis horgászoknak nem kell bemutatni a modern pontyhorgászat egyik úttörőjének számító angol központú céget, melynek teljes neve: Fox International Group Ltd. A pontyozó bot programja egyedi, minden kompromisszumot nélkülöz. Minden igényt, minden horgásznak kínálnak bojli botot. Nagyon fontos, hogy már nem csak a prémium kategóriában vannak jelen a bojlis bot piacon, hanem a mindenki által elérhető árkategóriában is kínálnak Fox bojlis botot.

A belépő kategóriája az EOS, mely a kezdő és hobby horgászok kedvelt botja. Fejlesztésénél, az erő és a tartósság volt az első számú szempont. Természetesen figyelembe vették a piac és a horgászok igényeit is. Itt kell megjegyeznünk, hogy már ebben, a belépő kategóriában is a 3,90m-es botok 50mm-es keverő gyűrűvel vannak szerelve. Nyugodt szívvel ajánljuk minden horgásznak, akik ebben az árkategóriában keresik a pontyozó botjukat. Csak egyet lépünk, és már is a verseny kategóriába lépünk. A Fox Horizon botok közt mindenki megtalálja a neki megfelelő botot. 

Fox Horizon X3 – egy tökéletes univerzális bot. Lehet szó távoli dobásokról vagy kellemetlen nehéz terepről, a Fox X3 botja minden körülmények közt megállja a helyét.

Fox Horizon X4 – ha azt a valódi pontyozó botot keresed, melyben az erő és s finomság is jelen van, ne keress tovább. Gyakran kérik a vásárlóink az ajánlásunkat olyan igény estén, hogy dobáshoz meglegyen a bojlis bot ereje, de a fárasztás közben ne legyen túl merev, a lehető legkevesebb halat veszítsük a part közeli fárasztások közben. Szerény véleményem szerint, ennek a feltételnek a legjobban a Fox X4 pontyos bot felel meg a legjobban. Ezek gyönyörű botok, megfelelő erővel és lágysággal.

Fox Horizon X5 – Ahogy az angol mondja: Die Hard. Igen, ez a kemény. A bot tervezésénél az első számú szempont a maximális dobótávolság. Nagyon messze, a legnehezebb időjárási körülmények közt is. Sokan kérdezitek, mi értelme az ilyen típusú botnak? Vannak vizek, ahol a haljárta helyek a parttól sajnos nagyon messze vannak, de a behúzás nem megengedett. Higgyétek el, nincs más választásotok. Egy ilyen bot, és egy jó dobó stílus. A lehetetlen aztán már nem létezik. A botban még megvan az a minimális lágyság, mely a sikeres fárasztáshoz szüksége. De mit érünk egy lágy bottal, ha nem érjük el a halat. Nagyon sok olyan versenyt láttam már, ahol az nyert, aki a legmesszebb horgászott nagy pontossággal. Mindenkinek ajánlom: Fox X5, dobásra fel! 

Zárásként meg kell még említenem, hogy a pontyozó botok hossza a Fox kínálatában minden igényt kielégítenek. Megtalálhatod a 3 méter alatti botok is. A klasszikus 3m-es, 3,60-as és 3,90-es botok szinte minden erőségben, karakterisztikával elérhetőek. A Fox bojlis botok nyélkialakításai közt pedig minden pontyozó horgász megtalálja a megfelelőt. Vannak a klasszikus osztott nyelek, az old timers-nek számító parafa nyelek, illetve a modernebb duplon névre keresztelt, teljesen EVA borított nyéltagok. Ha kifejezetten lágy vagy könnyű botot keresel, ajánlom figyelmedbe a Fox Specialist botjat, melyek az én személyes kedvenceim.

Ha Fox bojlis bot vásárlásában gondolkodsz, azt kell mondjam, hogy az egyik legjobb típus mellett fogsz dönteni. Valódi pontyhorgászok segítették a botok fejlesztését, hogy egy modern bojlis bottal gazdagodjon a fegyvertárad.

Mutass többet
Találatok száma: 83
Lista szűrése