Szűrők
Bruttó ár
989Ft Ft16991
Gyártó
(2)
Hossz (m)
(1)
(1)
Raktáron
(1)
(2)
Tagok száma
1 2
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Lékhorgászbot

A tél nem a kedvenc évszaka a horgászoknak. Azaz a hazai horgászoknak. Ez sem igaz. A többségnek. 
Ne felejtsük el, hogy a mennyhal horgászatára is csak télen van alkalom, és e miatt sok horgásztársunk tölti az estéket egy folyóparton. De most egy másik téli horgászat fontos eszközét mutatnánk be nektek, a lékhorgászat speciális horgászbotját, a lékhorgász botot. Nem állítom, hogy kis hazánkban ez a legnépszerűbb horgászmódszer, de hosszú, kemény teleken sok horgász fejében megfordul ez a gondolat. Ha megvan az elhatározás, már csak a bot beszerzése van hátra. Természetesen a Halcatraz horgászáruház webshopjában megtalálhatod a neked megfelelő lékhorgász botot.
Nem is kell nagy költséggel beterhelned a családi költségvetést, hisz a lékhorgász bot nem tartozik a legdrágább horgászeszközök közé. Ez a tulajdonságaiból és a vele szemben támasztott követelményekből adódik. A lékhorgász bot egy kifejezetten rövid horgászbot. Nagyon ritkán érik el az egy méteres hosszt. A hosszú bot ennél a módszernél kifejezetten hátrány. A bottest anyaga általában üvegszál, mert nincs szükség a karbon dinamikájára. Kifejezetten tartós, sérülésekre kevésbé érzékeny anyagra van szükségünk. Ez az üvegszál, aminek mellesleg az extrém rugalmassága is előnyt jelent.

A botok gyűrűzete is végtelen egyszerű. A rövid bottest miatt kevés gyűrű elhelyezése szükséges csak a boton. Általában vastag, erős SIC betétes gyűrűvel szerelik a lékhorgász botokat. A gyűrűk átmérője is nagyon fontos. Természetesen nagy, kissé aránytalanul nagy átmérőjű gyűrűket kötnek ezekre a botokra. A talpak erősek, masszívak, természetesen dupla talpúak. Ha a gyűrűsort jelzőkkel kell illetni, a rendkívül masszív szóösszetétel jut eszembe. Nem is lehet más cél, hisz a botot extrém körülmények közt, remélhetőleg a bot hosszát is meghaladó extra nagy halak fárasztására használjuk majd.

Meg kell említenünk még a nyél kialakítását. Az orsótartó is egy nagyon egyszerű változat. Gyakran nem is menetes, csak ráhúzós. A nyéltag borítása EVA vagy parafa is lehet. Én személy szerint jobban párolom az EVA kialakítást, hisz a hóban, jégen fektetve ez a műanyag strapásabb, mint a parafa. Egyes botokat teljes hosszában festenek feltűnő vagy fluo színre. Ez is hasznos lehet, hisz a rövid téli nappalok hamar elszaladnak, és a botok összeszedésében segít a jó láthatóság.

Úgy gondolom, hogy a jégről való horgászat nem mindenki kedvence. Az emberek komfort érzete, hogy is írjam, ott gyakran szertefoszlik. Egy lékhorgász bot beszerzése valóban nem nagy költség, nem is foglal sok helyet. Érdemes egy két darabot beszerezni, és bővíteni velük a horgászfelszerelésünket. Aztán, ha úgy valóban bereccsent a tél, és a jég biztonságos, egy valóban nem mindennapi időtöltés. Nagyon fontos a biztonság! A jégre sose menjünk egyedül, és győződjünk meg a terhelhetőségéről.

Mutass többet
Találatok száma: 3
Lista szűrése