Zsinórjelölő Filc

A horgászat első és legfontosabb része a pontos dobás. Ki kell választani egy bizonyos pontot, amit meg szeretnénk horgászni. Ezt a távolságot többféle módszerrel lehet kimérni. Létezik számos távolságmérő, amivel pontosan kimérhető a megfelelő táv. A kívánt helyre a végszereléket sok gyakorlás után pontos dobásokkal meg lehet horgászni. De… Sajnos a pontos horgászathoz tényleg sok gyakorlásra van szükség.

Ezért népszerű a horgászok körében a zsinórklipsz használata. Tényleg praktikus eszköz, hiszen a zsinór beakasztásával a kívánt távolságba juttatható be a feeder szerelékünk. Ennek a klipsznek egy hátránya van. Sajnos ha nem figyel kellően rá a horgász könnyen zsinór szakadáshoz vezethet a használata. A megoldás a zsinórjelölésben rejlik. Zsinórjelölő filc használatával nem kell a klipszet használni az orsón.

A zsinórjelölő használata egyszerű, mint egy fa ék. A kívánt távolságra kell bejuttatni a végszereléket, majd a vízbe érkezés után bejelölni a zsinóron ezt a távolságot. Körülbelül 25-50 centiméteres sávot kell megfesteni a jelölő filccel a zsinóron. A zsinór megjelölését az orsó előtt érdemes végrehajtani. Azért lényeges speciális zsinórjelölőt használni, mert ez idővel lekopik a monofil zsinórról. Ez az idő körülbelül 20-30 dobást jelent a valóágban. Intenzív feeder vagy match horgászat esetében ez egy- másfél órát takar. Érdemes ez idő elteltével újra megerősíteni a filccel zsinóron a jelet.

Biztosan felmerül a kérdés benned, hogy milyen színű zsinórjelölő filcet válassz. Erre egyszerű a válasz. Amennyiben sötét színű feeder zsinórt, vagy match zsinórt használsz fehér jelölő filcet kell használni. A fehér zsinórjelölő egyébként az etalon. Ezt alkalmazza a legtöbb horgász, mert tényleg sokoldalú. Világos zsinóron, vagy fluo damilon érdemes fekete színű jelölő filcet alkalmazni. Tökéletesen látszani fog a felületén.

A Cralusso zsinórjelölő filcek kínálatában elérhetőek úgynevezett fluo, színes jelölő filcek is. Ezeket a zsinórjelölő filceket éjszakai horgászaton lehet nagy megelégedettséggel alkalmazni. Elérhető belőlük pink és sárga színű változat, ami éjszaka fluoreszkál és jól látható. Ár-érték arányát tekintve elsőre drágának tűnhet. Viszont! Elfogyni sosem fog, hiszen 5-10 évig is elég lehet egy tubus. Érdemes figyelni rá, hogy ne száradjon be és ne hagyjuk el. Sajnos általában az utóbbi szokott bekövetkezni. A Halcatraz horgász webáruház kínálatában biztosan megtalálod a megfelelő színű zsinór jelölő filcet.

Gyártó/Forgalmazó: Králik és Tsa Kkt., 2600 Vác, Attila u.8

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászzsinór felületének megjelölésére.

A zsinórjelölő anyaga: viasz, színezék, műanyag 

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Nem lebomló anyag, kérjük a kijelölt hulladékgyűjtőbe dobja!

Mutass többet
Találatok száma: 6
Lista szűrése