Szűrők
Bruttó ár
14288Ft Ft75991
Akciós / Új
(4)
Csapágyszám
(2)
(1)
(2)
(5)
(1)
(2)
Fékrendszer, Típus
(11)
(4)
Gyártó
(1)
(6)
(5)
(3)
Legnépszerűbb termékeink
(2)
Méret
(1)
(1)
(3)
(4)
(3)
(1)
(1)
Pótdob anyaga
(2)
Pótdobok száma
(7)
(2)
Raktáron
(4)
(11)
Áttétel
(2)
(2)
(1)
(3)
(2)
(1)
(4)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Spod orsók

Bizonyára a legtöbb horgásztársam egyet ért velem, hogy ha valóban sikeresek akarunk lenni a vízparton, akkor bizony szükségünk van néhány, egészen kiváló minőségű kiegészítőre. Nincs ez másképp, akkor sem, ha éppen a rakétázó vagy spod botunkra keresünk egy megfelelő horgászorsót. Angliában és Európa szerte erre a célra nagy sikerrel alkalmazzák a Daiwa, Shimano és Okuma Spod orsókat. Ezekről az orsókról annyit kell tudni, hogy a belső szerkezetük sokkal jobban meg van erősítve, mint társai. A rendszeres és nagy erőkifejtés hatására hamar tönkremennének az erre használt orsók, ha nem így lenne. Az áttétele is más a többi „hagyományos” orsókhoz képest. Erre azért van szükség, illetve azért jó, mert egy tekeréssel több zsinórt tudunk feltekerni. Sokkal kényelmesebbé téve számunkra a horgászatot. Gyorsabbak lettünk így, illetve kevésbé fáradunk el a peca során.

Milyen egy jó Spod orsó?

  • Legyen a dobja „nagy”. Ez mit takar? Legyen széles, kúpos vagy hosszított. Távdobó kialakítású. Mindezek a tulajdonságok elősegítik számunkra azt, hogy stabilan és folyamatosan meg tudjuk dobni azt a távot, amit horgászunk. Nagyon sok horgász 100 méter feletti távolságokat horgászik meg. És ahhoz, hogy pontosak és egész nap profik legyünk, szükségünk van ilyen eszközökre.
  • Legyen nagy a fékereje. Mivel nagy súlyt dobunk vele, dobásnál kellemetlen lenne, ha megcsúszna a fék. Biztosan járt már úgy sok horgásztársam, hogy a zsinór belevágott a ujjába. Nem a legkellemesebb érzés.
  • Könnyű. Bár ez minden orsóra igaz. Folyamatosan kézben van az orsó. Nem mindegy, hogy hány grammot tartja az ember a kezébe. Sokan gondolják, hogy ez nem nagy szempont. De vannak horgászok vagy verseny horgászok, akik több napot is kint tartózkodnak a vízparton és akár a 100. vagy még több dobáson van túl. Magamból kiindulva egy hosszabb nap után kimerülök, ha egész nap komolyan veszem a pecát.
Mutass többet
Találatok száma: 15
Lista szűrése