Szűrők
Bruttó ár
18989Ft Ft77991
Akciós / Új
(6)
(2)
Gyártó
(10)
(12)
Hossz (m)
(1)
(3)
(14)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(3)
Raktáron
(11)
(11)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Márnázó horgászbot

Úgy éreztük, külön kategóriát érdemel, hiszen mégiscsak kifejezetten folyóvizekhez fejlesztett horgászbotról van szó.

A szigetország folyói nem hasonlíthatók a mi Dunánkhoz, de a Trent, a Severn vagy a Temze egyes szakaszai igencsak horgászt próbáló, húzós folyóvizek, ahol csak nagytömegű végszerelékkel boldogulhatunk. A márnák ott is erősek, komoly próbát jelentenek a felszerelés minden elemének. Az ilyen pecához – húzós folyóvíz, erős halak – speciális pálcákat: márnázó (barbel) botokat használnak.

Hosszuk leggyakrabban 12 láb, de találkozunk 11 és 13 lábas változatokkal is. Az eredeti márnázó botok 6-7 gyűrűvel szerelt, klasszikus kialakítású pálcák. A karbon blank viszonylag vékony, kis kúposságú, de vastag falú. E miatt kicsit nehezebbek, mint ahogy első látásra gondolnánk. A kis kúposság egyúttal azt is eredményezi, hogy ezek a botok nagy terhelés esetén teljes hosszban, a nyéltől kezdve dolgoznak. Az utóbbi években számos ún. twin tip márnázó botot is lehet kapni. Ezekhez vagy két különböző erősségű klasszikus üreges (Avon), vagy egy klasszikus és egy rezgőspicces (Quiver) fölső tagot kapunk. A rezgőspicces tag lehet fix, vagy a rezgőspicc cserélhető benne.

A márnázó botok erőssége 1,5 és 2,5 libra közötti. A rezgőspicces kialakítású felső tagokba 2 és 6 uncia között spiccek kerülnek. A pontyozó botoknál finomabbak, de szívósságban felveszik velük a versenyt. Nagytömegű, az erősebbekkel akár 150 grammot meghaladó végszerelék is eldobható, mivel általában 30-40 méternél messzebb nem kell ezeket hajigálni. Nem csak dobási, de fárasztási tulajdonságaik is kiválóak. A progresszív akció remekül felőrli még a nagyobb márnák erejét is, az erősebb kirohanások is jól kezelhetők velük.

 A legtöbb horgász heavy feederket vagy hagyományos teleszkópos botokat használ a hazai folyókon. Hogy mit tudnak ezekkel szemben a márnázó botok? Ugyanolyan erő és szívósság mellett a vékonyabb, rugalmas bottest közvetlenebb kapcsolatot és kiemelkedő fárasztási élményt nyújt. És ha egy márnázó botot elvisszük magunkkal egy telepített tóra, pontyokat, amurokat fogni? Ott sem okoz majd csalódást!

Érdekessége, hogy akár erősebb feederbotként is használható, vagy ha a felső tagot cseréljük, akkor lágy pontyozó botként is horgászhatunk vele.

Mutass többet
Találatok száma: 22
Lista szűrése