Method kosarak

A method feeder technika állandó és nagymértékű fejlődésével egy ütemben a módszerhez használt kosarak is folyamatosan újulnak. Egyértelműen felfedezhető a kezdeti próbálgatások és kísérletezések (Dinsmores, Preston Banjo, stb.) és a ma használt profi eszközök (Haldorádó Dart Pro, Cralusso Rocket Double Chance) közötti eltérés.

A method kosár szerepe, hogy az etetőanyagból egy tenyérnyi mennyiséget a kívánt pontra juttasson és a horog mellé feltűzött csalinkat ennek a kupacnak a közepére helyezze. A method kosarak kialakításuknak köszönhetően mindig a kívánt pozíciót veszik fel a fenéken, ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy az etetőanyag kifejti a hatását.

A Preston method kosarait elsőként érdemes megemlíteni. Rendkívül széles a palettájuk, súlyban, méretben biztosan találunk számunkra megfelelőt. Normál és erőgumis változat egyaránt kapható.

A Carp Expert vagy a Nevis a tőlük megszokott módon valóban elérhető áron kínál a kezdő vagy akár haladó horgászok számára method kosarakat.

A hazai feeder technika úttörőjének számító Haldorádó Team Feeder csapata a sok évnyi tapasztalatát felhasználva alkotja meg számunkra a jobbnál jobb kosarakat. A gubancgátlóval ellátott, távdobó változat darabonként és készletben is elérhető, két kosárméretben és a leggyakrabban használt súlyokban. A Vario Method típus 3 helyett 2 bordával rendelkezik, így több etetőanyag és nagyobb méretű csali is bejuttatható vele. A Dart Metal és a Dart Pro kosarak végén nyílvesszőknél alkalmazott apró terelőlapocskák találhatóak, ezáltal rendkívül pontos és stabil dobás érhető el velük.

Említésre méltó még a 2021. év végi – 2022. év eleji újdonság, a By Döme Team Feeder Long Cast Pro Method Feeder kosár, amely egy rendkívül átgondolt eszköz. A Vario method kosárhoz hasonlóan már ez is csak két bordát kapott, ezen kívül rendelkezik gubancgátló szárral és a súlypontja számítógépes tesztelés és tervezés után került a megfelelő helyre. Méltó utódja lett a szintén népszerű By Döme Team Feeder Long Cast method kosárnak.

A Cralusso Rocket Method hosszirányú bordákat, a Carp Zoom gubancgátlós típusa pedig egy pici „csalitálcát” kapott. A Cralusso Rocket Double Chance alapjaiban eltér a megszokott kosaraktól, hiszen egyszerre két különböző csalit is felkínálhatunk vele.

A Guru, a Korum, a Matrix vagy a Korda termékei az igazi profiknak valók. Felfedezhető rajtuk a tökéletes megmunkálás, látszik, hogy sz ötleteik komoly horgászoktól és azok tapasztalataira alapozva születnek. Ezek közül biztosan egyikkel sem nyúlunk mellé.

Látható tehát, hogy a piac telítve van a jobbnál jobb, különleges, egyedi, vagy hagyományos típusokkal, így mindenki találhat a saját és a horgászvíz igényeinek megfelelő kosarat.

Találatok száma: 244
Lista szűrése