Csalitüske

A legnagyobb ütemben terjedő és fejlődő módszer a method feeder technika. Egyszerűsége, könnyen tanulhatósága és eredményessége okán ez a módszer sokakat csábított el. Kezdők, újrakezdők, gyerekek, hölgyek egyaránt nyúlnak feederbothoz, még akkor is, ha csak kevés idő jut a horgászatra.

A method feeder technika magával hozta a létező legegyszerűbb csalifelkínálási módszert és eszközt, amely nem más, mint a csalitüske. Ez egy pici, hegyes lándzsa a horog közelében vagy arra rögzítve, melyre egyszerűen csak fel kell szúrnunk a kiválasztott csalinkat. Egyszerűsége ellenére rendkívül sokoldalú alkatrész, és számtalan végszerelék elkészíthető vele. Leginkább lebegő, kikönnyített vagy süllyedő csalikhoz alkalmas, élőcsali felkínálása csalitüskével nem szokás.

A különböző gyártók széles kínálatából könnyedén kiválaszthatjuk a csalink méretéhez passzoló csalitüskét. Elsőként érdemes megemlíteni a Haldorádó csalitüske sorozatát, mivel a Haldorádó csapatának és személyesen Döme Gábornak óriási szerepe van a method feeder technika és a csalitüskés módszer itthoni elterjedésében. Találhatunk náluk normál 7, 10 és 15mm-es változatot, illetve ugyanezeket a méreteket szilikonos horogbeakasztóval ellátva. Ez esetben a kötéssel sem kell bajlódnunk, a fület csak fel kell húznunk a horog szárára. Fontos megemlíteni, hogy a 7 és 10mm-es típus létezik még ún. Fine változatban, amely még a szokásosnál is vékonyabb kialakítású, így nem nehezíti el vagy repeszti szét a kis csalikat sem. Ezen kívül a Haldorádó kínál még csalitüske ütközőt és fémkarikás változatot german rig szerelékhez.

A Stég Product Method Csalitüske ugyanezekben a méretekben kapható, praktikus műanyag dobozkában. Vásárlónk szerint ennek az egyik legjobb az anyaga!

A Carp Zoom márka kedvelői is találhatnak csalitüskét, amelyet egy kedves vásárlónk a Guru QM1-es horgával párosítva használja. Ugyanerre a módszerre alkalmas a Cralusso vagy a Nevis tüskéje is. A Daiwa N'Zon Bayonet Pins, a Matrix Boilie Pins és a Guru Bait Bayonets némileg eltérnek a szokásos csalitüskéktől, de szerepük ugyanaz. Ezek apró, csavart drótszálak, pop-uphoz, pelletekhez, puha vagy szilikon csalikhoz. A távoli dobásokat szintén jól bírják.

A Black Fighter kínálatában a már említett szilikonos füllel ellátott verzió található, amely rendkívül megkönnyíti a csalizást.

A Maros jó érzékkel kezdett a többi gyártótól eltérő méretekben csalitüskét gyártani. Az ő kínálatukban a köztes méretek szerepelnek, tehát a 6, 9 és 15mm. Ezáltal még több típusú és méretű csali felhasználása és próbálgatása vált lehetővé.

Mutass többet
Találatok száma: 33
Lista szűrése