Korum pontyozó horgok

Csodálkozol, hogy miért van annyi típusú pontyozó horog az üzletekben? Mára már el lehet mondani, hogy a magyar kereskedők letisztult, hazai vizekre alkalmas horgokat tartanak készleten vagy a webáruházakban. Ezek közé tartozik a Halcatraz Horgászcentrum és Webáruház is. Ezek mindegyike megfogja a halat, ami fontos az, hogy milyen helyzetben eredményesebb az egyik, mint a másik. A Korum márkát nem kell bemutatni senkinek, úgy gondoljuk. Bár igaz, nem található meg minden bolt polcain. Horgai nagyon népszerűek a piacon. Kedvező ár-érték mellet a termék nagyon eredeményes. Egy két kategóriát szeretnék kiemelni a pontyozó horgai közül. Segítségül, hogy milyen típusú horgot, mikor is érdemes választanunk.

Egyenes szárú, befelé hajló fülű horog:

Sok horognak befelé fordul a füle. A legelterjedtebb horgok, mert a legtöbb szerelék elkészíthető belőle. A legtöbb szituációban használhatjuk, ha megfelelően kötjük! Ez a típus gyorsabban beleakad a hal szájába más típusokkal szemben. Fonott előkezsinórral és Knotless Knot-al kötve lesz a leghatásosabb. Az egyik legjobb horogtípus, mert a szerelékünket olyan szögbe állítjuk ezzel a típussal, hogy a horog könnyen a hal szájába akad. Használhatjuk fenéken felkínált (süllyedő) csalihoz, lebegtetett vagy hóember (snowman) csalihoz. Ilyen horog például a KORUM XPERT POWER szakállas és szakállnélküli kivitele.

Egyenes szárú, kifelé hajló fülű horog:

Ezek a típusok, amelyeket leginkább stiff rig-hez használunk, mert a horog a stiff rig-en vagy merev monofilon (fluoro carbon) is egyenes marad. Így marad a szerelék olyan szögben, hogy nagy eséllyel beleakadjon a horog a ponty szájába. Ilyen például a KORUM GRAPPLER HOOKS.

Egyenes szárú, egyenes fülű horog:

Ritkán használt típus. Talán a legjobb alkalmazási módszer, amikor felszínen horgászunk lebegtetett csalival. Ha belerakjuk a csaliba a horgot úgy, hogy a szárat takarja, de a horog hegye szabadon marad a lebegő csaliban, akkor a zsinór nem ívben fog a horogtól eltávolodni és kevésbé lesz feltűnő. Tehetünk ilyenkor egy kis ólomnehezéket a csali aljára, így a horog hegye a víz felett lesz, elrejtőzve a halak elől. Ha nem a felszínen kínáljuk fel csalinkat, akkor ezt a típust érdemes line-aligner-el ellátni, ami gyakorlatilag rúgóként fogja behúzni a horgot a hal szájába. Elkészítése egyszerű, nagyjából 1cm hosszú zsugorcsövet ráhúzzuk a horogszárra úgy, hogy a csődarabka közepe a horogfülen legyen. Erre példa a KORUM XPERT SPECIALIST.

Reméljük a horog formája némileg segít majd választani.

Gyártó/Forgalmazó: Avid Carp - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászhorog, horgászati célra.

A horog anyaga: acél

Tisztítása: -

A horog hegye balesetveszélyes, gondatlan használata sérülést okozhat!

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 49
Lista szűrése