Energofish Mann’s gumihal


Tom Mann alapításával 1956-ban indult hódító útjára a Mann’s műcsali az Egyesült Államokban. Erre az információra sokan fel sem figyelnek. Arra azonban már igen, hogy a Mann's Bait Company mára, a világon, egyedülálló módon a pergetés szinte minden válfajához gyárt műcsalit. A lágy csalik megjelenésének forradalmával a Mann’s hírneve futótűzként terjedt a világban. Az amerikai cég palettáján mára világhírű wobblerek és spinnerbait-ek is megtalálhatóak. Az alabamai gyárból többszázezer gumihal, twister és wobbler kerül ki évente. Az Energofish Kft 2009. évben kezdte el termékeik forgalmazását.

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, méltán lehetnek büszkék saját márkáik minőségére. Gyártóik között számos, nagy hagyományokkal rendelkező európai és magyar horgászcikk manufaktúra szerepel. Emellett közel harminc világszínvonalú cég termékeit forgalmazzák. Egyik közülük az a twister, ami vitathatatlan népszerűségre tett szert a hazai piacon. Az új, duplafarkú Mann’s twisterek is örökölték a régi, jól bevált plasztik csalik minden előnyös tulajdonságát. A testhez viszonyított hosszú, lágy farok rész továbbra is csalogató, ingerlő mozgást végez. A megszokott fogós színekben kerül forgalomba. Féreg formájú, hengeres teste egy vékony, lapított farokkal végződik. Ebben van a csali igazi ereje. Megfelelő sebességgel vezetve olyan hullámokat kelt a vízben, melyek kapásra ingerlik a közelben található ragadozókat.

És mi a megfelelő sebesség? Meg kell különböztetni álló-, és folyóvizet.

  • Folyóvízen talán még egyszerűbb dolgunk van, hiszen a sodrás már helyben tartott csalinál is ingerlő farok mozgást generál. Itt a legnagyobb nehézséget az ólomfej méretének megválasztása adja. Milyen sebességgel ül vissza a fenékre? Mennyire könnyű a sodrással szemben megindítani?
    Lényeges dolgok, melyeken a horgászat sikeressége múlik.
  • Állóvízen változnak a nézetek. Van, aki szerint, de egyébként vize is válogatja, az extra lassú egyenletes bevontatás az eredményes. Mások a fűrészfogas emelgetésre esküsznek, melyet vagy a horgászbottal, vagy az orsó gyors tekerésével, majd megállításával érnek el.

A jigfej behelyezésén is sok múlik, válasszunk akkora horgot, hogy az öble szinte a test végéig érjen. Ennek köszönhetően érhetjük el a tökéletes akadást, a műcsali mozgásának tökéletes megtartása mellett.

Gyártó/Forgalmazó: Energofish KFT, 1201 Budapest, Helsinki u.75

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. Ragadozóhalak horgászatára, zsákmányimitáció.

A gumihalak anyaga: szilikon és szinezőanyag, festék

Gyárilag, a csomagoláson megadott paraméterek:

Hossz

Súly

Színkód

Tisztítása: -

Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 4
Lista szűrése