Spomb fonott zsinór

Etetőrakétát vagy a köztudatban Spomb néven elterjedt etetési eszközt a horgászok többsége alkalmazza. Az etetőrakéta használata nem bonyolult horgászfelszerelés. Egy műanyag tárolóeszköz, ami a vízben fejti ki a hatását. A pontos etetés mellett fontos a megfelelő zsinór kiválasztása az etetőrakétához. Erre kínál megoldást a Spomb. Minőségét tekintve felső kategóriájú termékekről beszélünk, hiszen a Fox gyárában készül. A Spomb márkanév a Fox által piacra dobott, kifejezetten etetésre specializálódott márkája. Számos bot, bottáska, kesztyű, vödör és zsinór kerül forgalomba Spomb név alatt. A minőségük első osztályú, felső kategóriás termék.

A Spomb fonott zsinórok kettő csoportra oszthatóak.
Elérhető Spomb főzsinór, amit a horgász orsó dobjára kell felcsévélni. Mindenképp megfelelő minőségű Spod orsót kell választani erre a célra. Ezek az orsók erősített belső szerkezettel, megnövelt áttétellel rendelkeznek. Ez megkönnyíti a zsinór feltekerését. 120-126 cm zsinórt képesek feltekerni egy hajtókar fordulattal, ami megkönnyíti az etetőrakéta partra húzását. Jó minőségű Spomb fonott zsinórral szinte gyerekjáték lesz a spombozás. Kifejezetten távoli dobásokhoz lett tervezve a Spomb fonott zsinór. 0,18mm-es átmérővel rendelkezik, ami könnyen kifut a bot gyűrűsorán. A készítése során bevonattal látták el, ami többfunkciós. Nem merül el a vízben, így könnyebb kitekerni bedobás után. Élénk piros színe miatt könnyen észrevehető a vízben. A Spomb fonott zsinór nyúlása gyakorlatilag nulla, ezért a szakadás szinte kizárva.
A Spomb fonott főzsinórt a Spomb fekete színű előtétzsinórral érdemes használni. Ez a leader zsinór 0,26 mm-es átmérővel kerül forgalomba. Lecsökkenti a nullára a zsinór szakadás lehetőségét spodozás közben. A nyúlása megegyezik a nullával, ezért feltétlenül ajánlott hozzá dobókesztyű vagy ujjvédő. Remek csomótűrési képességgel rendelkeznek, ezért jól köthetőek egymáshoz is.

Fonott zsinórral történő etetőrakéta alkalmazásával mindig figyelni kell a megfelelő vastagságú zsinórra. Nem szabad túl vastag zsinórral feltölteni a spod orsó dobját, mert nagyban lecsökkenti a dobástávolságot. Érdemes ezeket a szempontokat betartani és sikeres etetésed lesz a horgászat során.

Mutass többet
Találatok száma: 2
Lista szűrése