Shimano előkezsinór 

A Shimano a világ egyik legnagyobb horgászcikk-gyártó vállalatává nőtte ki magát. Hatalmas elismertségre tett szert újításaival, termékeinek műszaki jellemzőivel, minőségével. Termékeinek megvásárlásával a vevő garanciát kap a minőségre is. Ez nagyon fontos, hiszen a mai világban az olcsóbb termékek megjelenése a minőség romlását hozta magával. Másolatok, melyek nem minőségiek. A Shimano nem az olcsó árával akarja felhívni magára a figyelmet. Igen, elismerik, hogy drágábbak a termékeik, mert meggyőződésük, hogy ár/érték arányban a vevő náluk a legjobbat kapja.

Ugyan termékeik nagy részét orsók és botok alkotják, már egyre több kiegészítő jelenik meg. A Shimano nagyon büszke a hírnevére, mely majd egy évszázad munkájának gyümölcse. Kemény munka árán a legjobban nyújtja a vásárlóinak.

A horgászat elengedhetetlen kelléke a zsinór, melynek jó megválasztásán múlik az eredményes fogás. Mindig biztosnak kell lenned a felszerelésedet illetően. A kellőképpen összeválogatott szerelés lehetővé teszi, hogy a horgászás örömeire, és ne a felszereléssel való szenvedésre összpontosítsd a figyelmed. Ez legfőképp a zsinórra érvényes, amelynek nagyon jó minőségűnek kell lennie, ha el kívánjuk kerülni a problémákat. Mert elég a legapróbb hiba, és már nem is bízhatsz meg benne. Ezért is fejlesztette ki a shimano az Aspire zsinórt.

A monofil zsinórokat egy speciális eljárással készítik. Nagyon vékony lyukakon préselik át a megolvasztott műanyagot, majd ezeket a szálakat nyújtják tovább. Teszik ezt egészen addig, míg el nem érik a kívánt vastagságot.

Miért érdemes monofil előkezsinórt használnunk?

Főleg a feeder és pontyhorgászoknak ajánlott alacsony nyúlású, kissé merevebb zsinór, alacsony fénytörési mutatóval rendelkezik. A monofil előke használatával, sok esetben tudjuk az előke damil méretét csökkenteni. Például egy 20-as méretű monofil előke, akár 10-20%-kal erősebb lehet, mint egy azonos vastagságú főzsinór! Ezért az adott esetben legalább egy-két (0,18-0,16mm) mérettel is csökkenthetjük monofil előke zsinórunk vastagságát. Akkor lesz optimális a szerelékük, ha a hal fárasztásánál, vagy a horgász felszerelésünk beakadásnál az előke zsinórunk szakad le, nem a teljes szerelék a főzsinórral.

Shimano Aspire Silk Shock előkezsinór:

Az 50 méteres kiszerelést kifejezetten a finomszerelékes horgászmódszereknél alkalmazott horogelőkékhez és szerelékekhez tervezték. Az Aspire Silk Shock minimális nyúlású, ám mégis kellően lágy előkezsinór. MADE IN JAPAN!

 


 

Mutass többet
Találatok száma: 8
Lista szűrése