Fox Márnázó Bot

A márnázó botok Angliából kerültek át az öreg kontinensre, és került be hozzánk Magyarországra is. A Halcatraz horgászbolt kínálatában már a kezdetektől készleten van ennek a speciális botnak valamilyen típusa. Angliában nagy népszerűségnek örvend a folyóvízi horgászat, hisz szinte az egész szigetet behálózzák a hajózható csatornák. Itt az emberek a mai napig szívesen horgásznak márnára, bodorkára vagy más, folyóvízi halakra.

A márnázó horgászbot egy bojlis bot és egy feeder bot „házasságából” kifejlesztett horgászbot. Egy kifejezetten lágy karakterisztikájú pontyozó botot kell elképzelni, általában 3,60 méter hosszúságban. A spicctag kialakításának két változata ismert.

Az egyik egy lágy pontyozó bot spicctagjára hasonlít.
Ezt a változatot a horgászok általában akkor használják, ha kapásjelző segítségével horgásznak a folyóparton. A nyéltag kialakítása a klasszikus parafával borított nyéltag. A hal fárasztása során, a bot lágysága segít a fárasztásban. Védi a horogelőkét és a horog ütötte sebet sem tágítja. Kifejezetten nagy élmény egy ilyen bottal a folyóvizek torpedóját, egy jobb márnát fárasztani. 
A másik spicctag kialakítás a feederbotok feederspiccére hasonlít. Vannak cserélhető spicctaggal gyártott verziók, de vannak fixen kialakított típusok is, ahol a feederspicc nem cserélhető. Az ilyen típusoknál a kapás jelzésére a spicc szolgál. Feederbot „üzemmódban” használjuk ezt a típust.

A folyóvízi horgászat és ezen vad vizek lakóinak az ereje a mai napig csodálattal tölt el. A márna a kedvenc halam, imádok rájuk horgászni, imádom az akasztásuk utáni küzdelmet. Olyan izgalommal tölt el a horgászata, amit sajnos itt nem tudok átadni. A márnázó horgászbotok tökéletes pálcák ennek az elemi erővel rendelkező folyóvízi torpedónak a megfogására. Azt a küzdelmet élheti át a horgász a hal fárasztása közben, amit ez a gyönyörű hal megérdemel.

Én is azok közé tartozom, akik azt vallják, hogy ez a hal, megérdemelt egy bottípust. Egy olyan típust, melyet a róla, márnázó botnak, márnázó horgászbotnak neveztek el. A Fox mesteri márnázó botokat tervezett, több árkategóriában is a lehető legjobb minőséget hozta forgalomba.

A Fox EOS Barbel botok bárki által elérhetőek, igazi társakká válnak a legnehezebb körülmények között is. A típusváltozatai közt mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Ha egy prémium minőségű márnázó botra vágysz, válaszd a Fox Horizon sorozat botját, mely talán minden idők legjobb márnázó horgászbotja.

Gyártó/Forgalmazó: Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. 

A horgászbotok anyaga: karbon, üvegszál.

A horgászbot az elektromos áramot vezeti, ezért körültekintően használja!

Tisztítása: tiszta vízzel, puha rongy segítségével

Használat közben kerülje a horgászbotok túlterhelését!

Mutass többet
Találatok száma: 10
Lista szűrése