Prologic Teleszkópos Horgászbot

A teleszkópos horgászbotok mindenkinek a gyermekkorát idézi fel. Nekem legalábbis igen. Nem lehettem több 7 évesnél, amikor megvettük az első orsóval felszerelt teleszkópos horgászfeleszerelésünket. Együtt kezdtünk el horgászni édesapámmal, teleszkópos bottal. Hihetetlen élmény volt a spiccbot után orsóval felszerelt horgászbottal pecázni. A kitekerés igazi élmény volt.

Mai szemmel nézve azok a horgászbotok nem a fárasztási élményről szóltak, hanem inkább a tartósságról. Olyan vastag markolattal rendelkeztek, hogy alig értem át a markommal. Amikor később újabb botokkal bővült a horgászbot palettánk, már csak dióverő botként emlegettük az első teleszkópos botjainkat. Abban az időben megfelelt az elvárásoknak. A megbízhatóságát tekintve kiállták az idő próbáját, mert mai napig megvannak szinte gyári állapotban.

Nagy szerencsénk van, mert a teleszkópos horgászbot gyártó cégek felismerték a piaci igényeket. A teleszkópos botok nagy fejlődésen mentek keresztül az utóbbi évek során. A Halcatraz Horgászcentrum kínálatából pedig nem hiányozhatnak a Prologic teleszkópos botok sem. A Prologic nagy szerepet játszik a bojlis botok gyártásában. Megtalálható a márka kínálatában a belépő szintű bojlis bottól kezdve a felső kategóriás pontyozó botig.

Teleszkópos bojlis botok

A Prologic teleszkópos botok felépítése meghökkentően hasonlít a bojlis botokra. Kialakításuk karcsú blankre épül, ami nem emlékeztet a sok évvel ezelőtti üvegszálas teleszkópos botok alakjára. Minden porcikájuk megegyezik a bojlis botok megjelenésére. Egyedül a teleszkópos mivoltában térnek el. Ha 5 méter távolságban ránézünk egy teleszkópos és egy 2 részes bojlis botra észrevehetetlen a különbség.

Kinek ajánljuk a teleszkópos bojlis botokat? Azoknak, akik nem szeretnének bajlódni a szállítás nehézségeivel. Könnyen elférnek egy kisebb botzsákban felszerelt állapotban is. A bojlis végszerelék maradhat felszerelt állapotban a horgászat végén. Elég összetolni, betenni a bottáskába és irány az autó. A horgászboltban gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy kicsi a vásárló autójának a csomagtartója. Ebben az esetben érdemes teleszkópos pontyozó botot választani. Az idősebb korosztály szívesen választ magának szintén teleszkópos botot. Ők megszokták a sok éven át használt üvegszálas teleszkópos botokat, de szeretnének modernebbet venni. Erre is kitűnő választás a Prologic Custom Black teleszkópos bot. A márka kínálatában elérhető a nagy sikerű Prologic C1a (Alfa) bojlis bot teleszkópos változatban.

Amiért én magam is választanék teleszkópos botot az a nyaralás. Jó elővenni nyaralás közben a bőröndből, vagy poggyászból egy pecabotot és kipróbálni külföldön. Igazi élmény vele a horgászat, mert nem kell lemondani a modern botok pozitív tulajdonságairól.

Mutass többet
Találatok száma: 3
Lista szűrése