Spro Feeder Botok

 

A feeder botos technika mára már minden másfajta módszert háttérbe szorított. Rendkívül egyszerű kötések, finom végszerelékek és sok dobás jellemzi. Kevés tartozék jellemzi és a botok szállítása is rendkívül megkönnyíti a ki pakolást a partra. Hiszen a botok általában 3 tagból állnak és ez a 420-as méretnél is csak maximum 150cm. Sűrű és pontos dobások jellemzik a technikát, ami kellő gyakorlással könnyedén elsajátítható. Egyre elterjedtebb egy alacsony dobósúlyú és hosszú bot párosítása. Ezzel a kombinációval a finomszerelékes horgászok nagyobb távolságokat is el tudnak érni a szerelék durvítása nélkül.

A botok dobósúlya egész széles skálán mozog. Mára már találunk 300grammos, vagy akár erősebb botokat is. Ezek a horribilis tartományok a rendkívül erős sodrású folyók miatt lettek kifejlesztve.

Legjellemzőbb jelölések az L(light kb. 30g) az M(medium kb. 60g) az MH(medium-heavy kb. 90g) H(heavy kb. 100-110g) XH(extra heavy kb.120-150g) és az XXH(extra extra heavy). De ezek a grammtartományok botonként és gyártónként eltérhetnek.

Eleinte a Spro Team Feeder botcsalád Döme Gábor és a Spro hatékony közreműködésével került kifejlesztésre. Ennek a megalkotása fontos volt, mert hazánkban a legnépszerűbb a finom pontyhorgászat, amelyhez szükséges egy strapabíró, minőségi és nagy teherbírású botok. Ezeknek a szempontoknak a Carp Fighter botcsalád tökéletesen megfelel. Az alapmodell a Spro Agressive Carp Feeder széria volt, amelyet nagy megelégedettséggel használtak a horgászok. Ezeknek a botoknak a továbbfejlesztett változatai a „By Döme Gábor" felirattal ellátott Team Feeder botok, melyek 7 év fejlesztőmunka eredménye.

Találunk a palettán KIXX fantázianévre hallgató családot is. A Spro Kixx Feeder széria a mai igényeknek kiválóan megfelel. A feltűnően vékony bottest bordó színű külsőt kapott, melyet keresztszál erősítés tesz erősebbé. A bot dobósúlya 50-140 gramm közé tehető, mellyel akár 100 métert meghaladó dobást is elérhetünk. A Spro Team Feeder Master Carp botcsalád megalkotását tette lehetővé és a Team Feeder Special botcsaládot váltja le. Készítésekor az IMT-8 Power Carbon anyagot használtak fel. Minden bothoz három spiccvég jár, amelyek közül eldöntheti az új tulajdonos melyik a számára megfelelő.

Mutass többet
Találatok száma: 20
Lista szűrése