Shimano Feeder Botok

 

Napjainkban egyik, hanem a legelterjedtebb horgászstílusa a feeder botos technika. A picker bot nagytestvéréről van szó, amely lényegesen nagyobb sikert aratott. Sikerének köszönhető a technika és a végszerelékek egyszerűségében rejlik. Hatalmas marketingtámogatást, de ne vegyük el, hiszen valóban egy remek módszerről és botokról van szó. A horgászat eredményesség a sok és pontos dobáson és a gyorsan bontó etetőanyagokon múlik. Lényegesen finomabb a végszerelék, is mint az átlag fenekező horgászatnál.

A feeder botok leginkább kedvelt méretei a 300, 330, 360, 390, 420 centiméteres hossz. A feeder botok 330-as hosszban a közelebbi, gyors pecáknál jönnek jól. Már ebben a méretben is találkozhatunk nagy dobósúlyú, erős botokkal, hiszen egy erősebb folyású folyón jól jöhetnek. Az egyik legelterjedtebb méret talán a 360-as. Rendkívül univerzális bot akár folyón vagy álló vízen is könnyedén használhatjuk. A 390 és 420-as méret kifejezetten távdobásra lettek kitalálva. Elegendő gyakorlással könnyedén elérhetünk 100 méter feletti távolságokat.

A shimano palettája a Force Master szériával kezdődik. Rendkívül finom és könnyű családról van szó, amely az apróhalas horgászatot is hatalmas élménnyé varázsolja. Belépő szintű feeder botja az Alivio nevet kapta. A blank XT-30-as grafit és geoszálak ötvözetéből jött létre. Jó megjelenésű időtálló parafa nyéllel látták el, amely kategóriájában kimagasló. Következő lépcső egy rendkívül érzékeny és karcsú botcsalád az Aernos fentázianevet kapta. A nyélborítás parafa + EVA borítást kapott, illetve Hardlite gyűrűsorral kerülnek gyártásra.

Talán a legsikeresebb széria a Beast Master. Rendkívül sok mérettartományban és dobósúlyban megtalálhatóak a típusok. Melyek szinte minden követelménynek megfelelnek, legyen az part közeli vagy távolabbi horgászat. Következő szint egy megbízható család a Super Ultegra. A Super Ultegra prémium minőségű Fuji gyűrűsorral és HPC100 karbon anyagfelhasználással készült. Amellyel versenytársai számára magas mércét állít ez a szuper könnyű feeder bot. A zászlóshajó alatii lépcső egy meglepően zseniális bot a Speedcast széria. Finom, a komoly, nagy folyókhoz, tavakhoz is való erős botok, gigantikus méretű dobásokhoz, és a legnagyobb fárasztási élményekhez. A bioszálas anyag biztosítja ezeknek a jól kiegyensúlyozott, könnyű botok korrekt akcióját. És végül a csúcs a Fireblood feeder. A Fireblood sorozat nem más, mint a legtökéletesebb karbonból, a legjobb gyűrűkkel felszerelt, extrém vékony csúcskategóriás feeder bot a Shimano-tól.

Mutass többet
Találatok száma: 64
Lista szűrése