Szűrők
Bruttó ár
11988Ft Ft369991
Akciós / Új
(2)
(2)
Gyártó
(99)
Hossz (m)
(1)
(4)
(22)
(36)
(35)
Raktáron
(24)
(76)
Tagok száma
2 4
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Daiwa Bojlis Botok

 

A horgászat egyik legkényesebb pontja a bot megválasztása. A bojlis botok mára már több hosszban és még több fajta terhelhetőséggel kerülnek forgalomba, ami egy kezdőt mindenképp elbizonytalanítana. Nehezítést jelent még, hogy magán a boton angolszász mértékegységgel tüntetik fel a paramétereket. Egy bojlis bot felépítése nagyban eltér egy átlag botétól. Nehezíti a dolgunkat a módszer összehangolása a botunkkal. Gondolok itt akár behúzásos vagy egyszerű partról dobós horgászatra. A botok hosszát angol lábban (ft) adják, meg ami átszámítva egy kb.30cm-t jelent. Mára már 8ft botok is forgalomban vannak egészen az igazi távdobó 13ft botokig. A módszerünk jelentősen befolyásolja a bot fajtájának megválasztását.

Ha engedélyezett a csónak használata és a behordós horgászat, akkor mindenképp egy rövidebb és lágyabb botot érdemes választani. A rövid bot praktikusabb kényelmesebb, hiszen nem indokolt behordás során egy hosszú bot. A lágyabb karakternek köszönhetően egy gyengébb akadás is kiküszöbölhető. Az igazi parti távdobó botok 12ft és 13ft méretben kerülnek forgalomba. Valamivel keményebb bottestre van ilyenkor szükség és ilyenkor jönnek képbe 3lb vagy 3,5lb-s terhelhetőségek. Optimális dobósúly megválasztása is nehéz kérdést jelenthet. Általában egy 30-cal való szorzást jelenthet egy optimális dobósúlyt. Így pl. egy 3,5lbs botnak 105g lesz elméletileg az optimális dobósúlya, de ez márkánként és botonként is eltérhet.

A márkán belül a D Carp névre hallgató családtól indul a paletta. Hatalmas sikerét a remek árnak és a kiváló grafit bottestnek köszönheti. Következő lépés a Black Widow széria, ami elég széles palettát sorakoztat fel 10ft-től egészen 13ft-ig. Az orsótartó alatti rész teljes eva borítást kapott ami kiemeli a márkából. Talán a Daiwa legsikeresebb és legtöbbet értékesített családja a Ninja-X Carp széria. Az egyik legjobb ár-érték arányú széria. HMC+ karbonból készülnek és kiváló progresszív akciót kaptak a botok. Estig sorolhatnám a sikeres szériákat pl. Crosscrast, Regal, Emcast, Windcast, Whisker, Emblem, vagy akár a zseniális Cast’izm vagy Shogun. A zászlós hajóval szeretném zárni a márkát, ami a Basiair Z 45 AGS nevet kapta. 2 évbe telt a bot megalkotása és tökéletesítése. Maga a bot nem hagy kívánnivalót maga után. V-Joint csapos csatlakozása biztosítja a tökéletes görbét. Neve egybeforrt a bojlis botok csúcsszegmensével.

Mutass többet
Találatok száma: 100
Lista szűrése