Reiva Pergetőbotok avagy a régen várt minőségi, hazai pergetőbotok megjelenése a piacon

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Reiva. Még nekem is tanulnom kell ezt a nevet, gondolom nektek, olvasóknak is. De tanuljátok: Reiva! Ígérem, a következő 5 mondatban már nem írom le ezt a márkanevet. Bocs, még egyszer: Reiva.

Azért, hogy mindenki értse, miért foglalkozunk kiemelten ezzel a márkával, egy kicsit vissza kell mennünk az időben, és be kell avassalak titeket néhány dologba.

Gondolom ti is látjátok, hogy a pergető horgászat egyre népszerűbb hazánkban. A világmárkák kínálata mellett megjelentek kisebb forgalmazók termékei is a magyar piacon. Egyes márkák pergető botjai kifejezetten kedveltek lettek Magyarországon, gondoljatok itt csak a lengyel barátaink sárkányos márkájára. Senki ne értsen félre semmit, nem bántom a brand-et, egy átgondolt, jól felépített márkáról van szó.

Csak én lokálpatrióta vagyok. Nem kicsit, nagyon. Sosem értettem, azaz nem akartam elfogadni, hogy miért nem tudjuk mi magyarok kihasználni igazán a pergetés felfutását. Sok hazai cég kínálatában találhatunk pergető motyókat. Természetesen pergető botokat is. De ezekből azért sok minden hiányzik. Nem volt bennük az extra, a minőség, az a plusz, ami ahhoz kell, hogy szembe merjem állítani egy világmárka pergető botjával. Miért nem tudjuk megcsinálni azt a sikert, amit feeder botban megcsináltunk? A világ legjobb feeder botjai itt vannak a hazai márkákban. A legjobb ár értékű botok a Nevis vagy a by Döme Team Feeder vagy a Manta kínálatában. De ne felejtsük el a Serie Walter botokat, melyek az elit kategóriában bármelyik bottal felveszik a versenyt.

Mi magyarok minden tudás és kapcsolat birtokában vagyunk, hogy legyen végre egy minőségi pergető márkánk. Hogy pontos legyek, van néhány ember, aki erre képes. Képes arra, hogy megtervezzen, felépítsen és végig vigyen egy olyan márkát a megjelenésig, amire a pergető horgászok kézbevétel után csettint egyet, és azt mondja: EZ IGEN! 

De ez az az igen, amiben minden benne van. Benne van a pergető bot gyártástechnológiája, exkluzív minősége, szemet kápráztató modern kinézete, és az érzet, ahogy kézbe veszi. A fizikának ellent mondó könnyedsége, mégis extrém feszes gyorsasága. Ezt már nem is ragozom tovább. A lényeg: elkészíttetni a tökéletes pergető botot a hazai piac igényeinek megfelelően.

  • 1 reiva kép

Bárki számára megfizethető minőség: bemutatom a Reiva Stream pergető botot

Higgyétek el, mi itt a boltban, sok száz pergető bot „gazdájaként” gyermeki izgalommal vártuk a Reiva pergető botokat. Botállványokat készítettünk az új érkezőknek. Üresen álltak a Halcatrazban, de annyira tetszett, hogy legyen akár így üresen is. Ez a várakozás azért nem volt minden előzménytől mentes, hisz 2019 év végén megjelentek a Reiva pergető táskák, melyek rögtön a vásárlóink kedvencévé váltak. A felhasznált anyagok minősége, a termékek gondos formatervezése, szemet gyönyörködtető táskákat eredményeztek. Aztán jött ez a COVID-19 és a botok meg nem érkeztek meg a tervek szerint. Olyan Colombo felesége érzetem volt már.

Aztán eljött végre a július, a kedvenc hónapom, és elhozta a Reiva botok hírmondóit. Mint egy jó etetés. Megérkezett a Reiva Stream. Az élet nagy rendező, és azt hiszem így is kellett ennek történnie, hogy a Reiva belépő kategóriája nyissa meg a „Reiva varázslatot”. Nagy várakozással tépte le a botról a vászontokot, és vettem kézbe az első két részes botot, természetesen a kedvenc méretemet. Két méter körüli, feszes, közepesen kemény a kedvenc bottípusom. Ezeket is használom civil horgászként. Így könnyen össze tudom hasonlítani, hisz szinte beleégtek a kezembe a kedvencek tulajdonságai. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, magasabb árkategóriájú botokat használok, mégis ismerve a fejlesztőket, biztos voltam benne, hogy az árkategóriáját megalázó minőséggel fogok megismerkedni közelebbről.

Természetesen a Reiva Stream 2,10 méteres 30g-os botja akadt „véletlenül” a kezembe.

Megcsaptam kétszer, ahogy a belső tér engedte a bot összerakása után. Már a mosoly ott volt az arcon, éreztem, hogy megcsinálták. De azért megvizsgáljuk részenként is a botot.

  • 2 reiva kép

A kedvenc méretem, de ezzel nem leszek egyedül

Nálam az orsótartó nagyon fontos. Fontos, hogy jó kapcsolatom legyen a bottesttel, hogy valóban érezzem a történéseket a végéről. A két oldalon nyitott, kicsit sem hosszú, tökéletesen kézbe illő orsótartó már meg is kapta az első nagy pipát. Tökéletes fogást biztosít, egy hihetetlen kontakttal. A jó fogásnak van egy másik nagy előnye is. Az amúgy is könnyű bot tartási érzete sokkal könnyebbnek tűnik. Ahogy ezt írom, azon veszem észre magam, hogy most is mosolygok. Azt kell mondanom, tökéletes. Nem ebben az árkategóriában! Ez így jó.

Az orsótartó, mely a az egyik legfontosabb a tökéletes kontakt elérésében

Mint egy valódi szakértő, úgy csúsztattam a kezembe a botot, és mustráltam a következő kényes kérdést, a gyűrűket. (Legalább is így képzelem, hogy ha létezik horgászbot szakértő, ő így csúsztatná a botot a kezei között. ). A tökéletes kontakthoz, el sem tudjátok hinni, mennyire fontos a jó gyűrűsor. Csak akkor jön rá a horgász, ha már használatban találkozott ilyen gyűrűvel szerelt pergető bottal. Természetesen nem vártam titán gyűrűsort ebben az árkategóriában, ezért is voltam nagyon kíváncsi a szemnek nagyon tetszetős gyűrűkre. A seaguide gyűrűk merevsége abszolút összhangban van a bottal, óriási szerepük van abban, hogy könnyű súlyuk miatt, ennyire gyors maradt a bottest. Itt a második pipa.

Hihetetlen szép látvány. Csinos, karcsú és mégis erős. Ne gondoljon senki rosszra, még mindig a botról, azaz annak gyűrűsoráról van szó

Aztán még egy pár pillantást vetettem a bottest szemet gyönyörködtető és megnyugtató tökéletes minimalista design-jára, és már vezettem is a csalit gondolatban a Halcatraz emeletén a botok közt. Azt az érzést sajnos nem lehet pontosan leírni, ezt ki kell próbálni. Biztos vagyok benne, hogy a feszes blank minden rezdülést közvetít majd a kezembe. Sem a gyűrűk sem az orsótartó nem fogja ezeket elnyelni, így a kapcsolatom a csalival tökéletes vezetést biztosít majd.

Apropó! A gyors bottest. Ezek a finomságok, amit nagyon nehéz megfogalmazni. Az extra gyors blank megfelelően feszes, de a bot spiccében ott van egy pici „játékosság”, melyet a kedvenc Gamakatsu pergető botomnál érzek, és imádom miatta. De ezt nem lehet leírni, ezt meg kell érezni. 

Ezért ösztönözlek titeket, ha pergető bot vásárlása előtt álltok, vásároljatok egy nektek megfelelő paraméterekkel rendelkező Reiva Stream pergető botot, és mi megajándékozunk egy Reiva baseball sapkával. Ha végig olvastad ezt a gondolatsoromat, amúgy is megérdemelnéd-. Fontos!!! Hivatkozz rendeléskor a megjegyzés rovatban erre, hogy te olvastad a blogomban a Reiva Stream botok ajánlóját, melyben sapkát ígértem a bot vásárlásához. 

Sokáig nézegettük kollégáimmal a teljes sort. Adogattuk egymásnak, ahogy csak a férfiak tudják a fegyvereket egymásnak mutogatni. Esetleg, talán, a kisgyerekek az óvodába a kisautókat. De náluk az nem annyira tudatos, mint nálunk horgászoknál.  Azért itt jegyezném meg, hogy másnap kollégáim döntő többsége Reiva pólóban jött dolgozni. 

Azért kedvelem nagyon a Reiva csapatát, mert nekünk, a mi igényeink figyelembevételével tervezik, fejlesztik a termékeiket. Higgyétek el, még a pénztárcánkat is figyelembe veszik. Teljesen meglepő számomra, hogy ilyen árkategóriában egy ennyire korrekt botot tudtak összehozni. Korrekt? Nem is jó szó ez erre, de nem írhatom, hogy tökéletes! Jönnek a következő kategóriák, melyek egyértelműen már erre a jelzőre hajtanak.