Aroma, aroma spray

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ebben a cikkben a horgász aroma típusokról felhasználási javaslatokról lesz szó. Az aromák lehetővé teszik az etetőanyagok, pelletek és szemes magvak intenzívebbé tételét. Nagyobb eredménnyel érhetsz el kapást a megfelelő aroma alkalmazásával.

Első lépésként azt a legfontosabb tisztázni, milyen évszakban szeretnéd az aromát használni. A horgászathoz felhasznált ízesítő aromákat ízviláguk szerint érdemes csoportosítani. A piacon kaphatóak édes, büdös és erjesztett aromák. Az aroma gyártó cégek kínálatában találhatsz minden évszakhoz megfelelő aromát. A legtöbb aroma hosszú kísérletezés és teszthorgászat után kerül forgalomba. Az aromák fejlesztői saját maguk is horgászok. Ők találják ki, hogy milyen ízvilágú aromát dobjanak piacra. Fontos a piackutatás, ezért a horgászok segítségét is figyelembe veszik a horgász aromák megalkotása során. Az aromákat első lépésben fejben találják ki a fejlesztők, teszthorgászok. Számos ízvilágú aroma elbukik a tesztelési fázisban, mert nem hoz sikert. Nem kerülhet forgalomba olyan aroma folyadék, amivel nem érik el a hozzá fűzött reményeket. Sajnos már hallottam egy-egy horgász szájából: ez az aroma nem jó semmire, mert nem volt kapásom. Lehetséges, hogy nem a megfelelő időben, vagy nem a megfelelő vízben használtad – gondoltam.

Az aroma vásárlásánál vedd figyelembe, hogy mihez szeretnéd használni. A Halcatraz online horgász webáruház kínálatában a legnépszerűbb gyártók termékeit megtalálod. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy etetőanyag keveréséhez, vagy magára a csalira szeretnéd locsolni? Népszerűvé váltak az úgynevezett spray típusú aromák. A használatuk rendkívül egyszerű, és ott fejtik ki a hatásukat, ahol kell. A népszerű feeder method kosaras módszerhez veheted igazán nagy hasznát. A felcsalizott végszereléket mielőtt vízbe juttatod, fújj rá 1-2 alkalommal a csalira. A siker nem marad el, azt garantálom!

Két féle horgász létezik. Aki használja a PVA tasakos technikát, vagy aki fogja. Az aroma fejlesztő vállalatok nagy hangsúlyt fektetnek a PVA barát aromák kikísérletezésére. Minden olyan aroma, amely PVA barát – olaj bázisú. Nagy mennyiségben is a PVA tasakba adagolható a végszerelék vízbe juttatása előtt. Nem fogja a tasakot oldani, azért a meder alján fogja kifejteni a hatását. Keresd az aromák leírásában a PVA barát kifejezést, így nem ér csalódás a vízparton! A legnépszerűbb folyékony PVA barát aromát az SBS Baits kínálja. Az SBS PVA Liquid Premium M1-es fűszeres ízvilágú aroma legnagyobb sikerrel a tavaszi és őszi horgászatok során alkalmazható.

Könnyen lehet javítani a kapások számán a megfelelő aroma használatával. Tisztázni kell, hogy melyik évszakban szeretnéd a csalogató aromát alkalmazni. Téli horgászatok alkalmával, amikor le van hűlve a víz alkohol bázisú aromát érdemes használni. A Haldorádó CSL Tuning aromacsalád a hideg vízben fejti ki profi módon a hatását. A meder alján szétterül, ahol a halak tartózkodnak késő ősz és kora tavasz között. Etetőanyaghoz keverve és micropellethez adagolva ajánlom használni.

Amennyiben hideg vízben szeretnél aromát alkalmazni, el kell kerülni a savanyú, erjesztett aromákat. Az édes ízvilágú aromák sokkal nagyobb sikerhez fognak vezetni téli horgászatok alkalmával. Nem kell elvetni lehűlt vízben a halas jellegű májas vagy esetleg fűszeres aromákat sem. Nagy sikerrel alkalmazhatod a Haldorádó SpéciAdditive – Fűszeres Folyékony Máj ízű aromát. Télen ne használj túl nagy sűrűségű aromát, mert nehezebben kezd oldódni!

Milyen aromát érdemes nyáron használni? Ebben az évszakban a legaktívabbak a halak. Gyakran és nagy mennyiségű táplálékot visznek be. Sokkal többet úsznak, így a szervezetüknek szűksége van a folyamatos táplálék utánpótlásra. Ebben az időszakban nagy sikert érhetsz el valamilyen erjesztett ízvilágú aroma felhasználásával. A Haldorádó BlendeX Serum Vajsav-Mangó aromát érdemes kipróbálni a nyári hőségben. A vajsav markáns, szúrós szaga rögtön odavonzza a környéken ólálkodó halakat. Nyáron használj a sűrű aromákat, mert meleg vízben könnyebben oldódnak!

Az én jolly-joker aromám, amit mindenkinek ajánlok: az ananász aroma. Magas cukortartalma miatt kora tavasztól késő őszig bármikor alkalmazható. Nagyon sokszor kihúzott a slamasztikából. A személyes kedvencem a Feedermania Fluo Amino Spray – Pineapple ízesítésben. Pozitív hatását a fluo tulajdonsága miatt váltja ki a vízben. Már a vízbe csapódáskor felhősít, egészen a meder aljáig. Mutatja az utat a halak számára, hogy hol van a felkínált csali.

Biztosan hallottál már a Promix márkáról. Kínálatukban elérhető a Carp Jam nevezetű aroma család. Érdemes kipróbálni, hiszen az év minden évszakához található közöttük fogós aroma. Ők is felfedezték az aroma spray remek felhasználási lehetőségét. Piacra dobták a Turbo Spray aroma családot. Ezeket kifejezetten a method horgász módszerhez ajánlom közvetlenül a method kosárra fújva. Nem hiányozhat egy valamire való horgász dobozából a Promix Csoki-Kuglóf és a Promix Vörös Szeder típusú aroma spray.

Bízom benne, hogy találsz a webáruház kínálatában a horgászmódszeredhez megfelelő folyékony aromát. Kollegáink rendelkezésedre állnak, amennyiben segítségre van szűkséged. Jó pecát kívánok az év minden szakában!

Címkék : aroma, aroma spray, aromák