Aromák hideg és meleg vizekhez

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Milyen aromákat is használunk, ajánlunk hideg és meleg vizekhez? Akkor beszéljünk a két végletről a FermentX és a CSL aromákról!

A két véglet melyet két különböző helyzetben és időjárási viszontagságban használunk.

FermentX aromák

A FermentX termékcsalád kifejezetten a meleg nyári időjárásra lett kifejlesztve - halljuk és mondjuk is sokszor. Megalkotóik ezt viszont tévhitnek titulálják, hiszen a vízben más az élet, mint idekint. A halak is érzékelik ugyan a változást mégis lassabb és fokozatosabban. Szépen, lassan változik minden a természetben, nem augusztusról szeptemberre. A lehűlő vízben is fogósságát bizonygatja a mai napig ez a termékcsalád.

Mit kell tudni a FermentX aromákról?

A tejsavas érlelésnek és élénk fűszereknek köszönhetően a halak nem tudnak nekik ellenállni. Általában 60napos érlelésnek vetik alá az etetőanyagot és magkeverékeket. Ez után a 60 nap után kerülnek forgalomba. Külön elszeparálva minden fajta külön hordóban érlelődnek, mint a legjobb borok. Teljes mértékben természetes összetevőket tartalmaz és tartósítószer hozzáadása nélkül történik az erjesztés. Maga az etetőanyag elronthatatlan, hiszen előre bekevert tökéletes állaggal kerülnek a legnagyobb odafigyeléssel a tasakokba. Egyáltalán nem igényel semmiféle adalékanyagot vagy vizet.

Hogyan használjuk a FermentX aromákat?

A fogósságát adott helyzetekben rostán való áttöréssel tudjuk fokozni. Áttörve finomabb szemcsésebb anyagot kapunk és így az oldódás is gyorsabb és hamarabb felkeltik a halak figyelmét. A tejsavas magvak etetéshez és csalizáshoz kínáljuk.
A három különböző magmixe: a Tejsavas kukorica, a Tejsavas kukorica-búza és a 4X Mag Mix (kukorica, búza, repce, tigrismogyoró) bármelyike alkalmas a szoktató etetéshez és a halak helyben tartásához. Rendkívül erős aromás illatuk már messziről felkeltik a halak figyelmét. A kisméretű etető pelletek csalogató hatása igen látványos. Kifejezetten kívánatos a FermentX ízesítésű Micro pellet. Használatuk apróhalakkal terhelt tavakon, ugyanis nem hagynak vízközt, nyomot, nem húzzák le az aljzatra az apróságokat, ezzel is szelektálva a halméretet. 2 mm-es szemekből áll, amelyek vízbe érvén gyorsan elkezdik magukból ontani értékes összetevőiket, miközben megázva sem veszítik el formájukat.
Etetőanyagba keverve, tovább növelhetjük annak beltartalmát és fogósságát, ekkor az adagolási mennyiség 20-40% között mozoghat, attól függően, hogy mennyire szeretnénk tartalmas kajával kedveskedni a halaknak. Önmagában is használható, ebben az esetben csúzlival, spomb-al, vagy akár etetőcsészével is bejuttathatjuk.

CSL aromák

A CSL aromák megalkotása a legnagyobb odafigyelést igényli. Általában 16 Celsius fok alatti vizekben szokták alkalmazni. Köztudott, hogy a hideg vízben nem csak az élet lassul le, hanem etetőanyagok csalogatóhatása és hatósugara is drámai módon csökken. Egy etetőkosárba töltött, maréknyi etetőanyag mindössze 1-2 méteres hatósugárban képes felhívni magára a figyelmet, amely önmagában és hideg vizekben igen kevés. Mivel a halak keveset mozognak így egy rosszul megválasztott hely a legnagyobb kudarccal kecsegtethet. Ilyen időkben érdemes keresni a halat folyamatosan, ne várjunk arra, mint nyáron, hogy a hal találja meg a végszerelékünket. Csodaszerek nincsenek, de bizonyos körülmények között csodálatos hatással bíró adalékanyagok igen.

Mit kell tudni a CSL aromákról?

A CSL aromák akár ötszörösére is képes megnövelni etetőanyagunk hatósugarát! Így a messzebb táplálkozó halak figyelmét is könnyedén felkelthetjük. A sűrű, de rendkívül gyorsan oldódó és agresszíven terjedő, alkohol tartalmú ízesített aroma fajsúlya nagyobb, mint a vízé így az a meder alján úgy mondva laposan terjed. Rendkívül fontos tulajdonság ez, hiszen ekkor a halak sem vízközt, hanem a mederfenék közelében tartózkodnak és táplálkoznak.

Hogyan használjuk a CSL aromákat?

Hatalmas előnyük ezeknek az aromáknak általában, hogy PVA barátok. Mivel a PVA termékeket nem oldja, kifejezetten ajánlott kisméretű, PVA hálóba csomagolt etetőanyag-rudacskák és pelletek ízesítéséhez, vagy akár mostanában hatalmas népszerűségnek örvendő PVA bag-ezéshez is. A CSL aroma általában előemésztett fehérjét, jól oldódó tápanyagokat, természetes cukrot, szabad aminosavakat, vitaminokat, ásványi sókat és étvágyfokozó betaint is tartalmaz. Kiválóan használható pelletek, széttört és főtt magvak aromásítására is.


Mind két termékcsalád hatalmas eredménnyel bír az ajánlott időszakban így elengedhetetlen tartozéka a horgászfelszerelésünknek.

Címkék : aroma