Pontyhorgászat kellékei

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A modernizáció már nem csak a számítástechnikában, a járműiparban vagy épp az építőiparban állította feje tetejére a piacot, illetve a kínálatot, természetesen már a horgászatba is beférkőzött.

Az elmúlt 15 évben fergeteges tempóban változott, fejlődött a horgászat, és itt nem csak a feederbotos technika térhódítására gondolok, a bot vagy inkább az orsógyártás fejlődésére, hanem úgy összességében, mindenre.

Ma már képtelenség a régi garázs méretű boltokban bemutatni a kínálatot, de őszinte leszek, a mi 450m2-es két szintes üzletünk is kezd túlzsúfolttá válni. (Bár én inkább ilyen, nagy bemutató termekben szeretek nézegetni, mintsem, hogy a semmit adják el nekem nagy dumával… De ez csak az én személyes véleményem.)

 

  • pontyozó horgászat

Folytatva az eredeti gondolatmenetet, mármint a fejlődést, a pontyhorgászatban kiegészítőin, kellékein nagyon szembetűnik ez a változás. Olyan különleges kiegészítők jelentek meg az alap pontyozó felszerelések mellett, amelyek nem csak a sikeres horgászatunkban segítenek, de a szabadidő kellemesebb eltöltésében is. 

Ezek azok a pontyozásban használt kiegészítők, melyek a sikeres pontyfogáshoz nem feltétlenül szükségesek, ezek nélkül is jöhet a nagy kapás, azonban ezek használata ma már mégiscsak a pontyhorgászok ismérvei között említhető.

 

Még 15 éve is elképzelhetetlen volt az a sátor, aminek a belmagassága megengedhette, hogy felálljon, felegyenesedjen benne a horgász, vagy akár 3 ágy is elférjen benne kényelmesen. Ez ma már standard termék, sok cég kínálatában megtalálható. A mi kedvenceink ebben a Fox sátrai, a példa kedvéért a Royal XXL vagy a Retreat+ 2 Man

  • sator fox retreat man cum
  • agy fox flatliner

Természetesen az ágyak forradalma is megtörtént. Most már nem állítgathatjuk, dönthetjük a háttámlát, ma már úgynevezett „flat” típusok árasztották el a piacot . Ezek lényege, hogy mint a hálószobai ágyak tökéletesen egyenesek kinyitott állapotban. Sokkal kényelmesebb és tartósabb szerkezetek, mint az elődeik. Itt nézheted meg őket.  A teljes kényelmet a fej megemelésével, mint odahaza, a párnákkal érhetjük el. 

A pontyozó horgászat jellegéből adódóan a horgászatunk egybefonódik egy kisebbfajta táborozással. A camping pedig nem lehet teljes, ha a vacsoránkat nem tudjuk elkészíteni a vízparton. Az egyszerűbb, de nagyon kedvelt tűzhelyek mellett , megjelentek a kis helyigényű főzőfejek is. Az edénykészlet is szinte az autó kesztyűtartójában elfér.  Már semmi sem állhat egy jó reggeli útjába…

Persze a fogást mindenkinek látnia kell, azzal büszkélkedünk, fotózkodunk, magunk között vagyunk, bevallhatjuk, ez fontos mindannyiunknak. Azt, hogy ebből is fakadóan a halvédelemnek mennyire fontos szerepe van a hobbi fenntarthatóságában, gondolom senki sem kérdőjelezi meg. Éppen ezért a gondoskodás eszközei is folyamatosan fejlődnek. Megjelentek a halbölcsők, az úszó mérőzsákok és hal visszaengedők. A halakért és persze értünk horgászokért mindent.

Az aprócikkeket, a különleges végszerelékeket, kapásjelzőket, bottartókat sem kerülte el a változás szele.

Hihetetlen monológokat hallottam már a boltunkban, hogy

  • csak ezzel a típusú végszerelékkel lehet halat fogni,
  • csak ez a horog tartja a halt,
  • csak ez a kapásjelző megbízható és sorolhatnám.

Minden gyártó törekszik arra, hogy megfelelő ár/értékű terméket kínáljon a piacon, és majd a vásárló dönt. Dönthet márkahűségből, ajánlásból, vagy csak úgy megtetszik neki valami valamiért.

Természetesen gyakran magyar fizetésekhez képest csillagászati összegeket kérnek a gyártók egyes csúcskategóriás vagy piacvezető termékükért. Ez így van, mi is tudjuk, ez ellen sajnos nem tudunk tenni az esetek többségében. Ez amolyan privilégium, az használja, aki megengedheti magának.

Érnek e annyit ezek a termékek? Azt nem tudom, de a piac így árazta be, ez ennyibe kerül.

Ezért egy extra lehetőséget kínálunk nektek.

A világ talán legjobb 3 botos elektromos kapásjelző szettjét most, EXTRA ÁRKEDVEZMÉNNYEL kínáljuk nektek.

Természetesen, csak a készlet erejéig.

  • elektromos kapásjelző fox ntx r botos
  • elektromos kapásjelző fox ntx r botos