Hihetetlen létszámmal indult a dél-koreai jég fesztivál

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A dél-koreai Hwacheon Sancheoneo Jég Fesztivál 2003-ban került először megrendezésre. A rendezvény az évek során hatalmas népszerűségre tett szert, évente akár az egymilliót is elérheti a látogatók száma, köztük külföldi turisták ezreivel. A fesztivál a 2020-as évtől kezdve kedvezőtlen időjárás és a globális pandémia miatt három éves kényszerszünet után idén újra megnyitotta kapuit a téli horgászat szerelmeseinek.

A jéghorgászat helyszíne egy befagyott folyó, melyben az év elején bőségesen megtalálható a rendezvény nevét adó sancheoneo pisztráng. A többség a jégen vágott kis méretű lyukakon át horgászik, azonban a merészebb látogatók akár a vízbe lépve puszta kézzel is kifoghatják a halakat.

  • barehand ice fishing

Bár a fő téma a jéghorgászat, az elérhető programok széles skálán mozognak. A téli sportok kedvelői havas és jeges pályán is szánkózhatnak vagy kipróbálhatnak néhányat a megannyi jeges sport közül. A sportot kevésbé kedvelő látogatók számára tradíciónális koreai játékokkal és különböző kiállításokkal kedveznek.

A fesztivál területén több étterem is helyet kapott, ahol természetesen megkóstolhatják a friss halból készült ételeket.


Forrás: Daily Mail