Franciaországban fogták ki a világ legnagyobb aranyhalát

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...
  • 1940

Andy Hackett, egy brit horgász fogott rekordlistás aranyhalat a franciaországi Champagneben. A Carrot, azaz Sárgarépa névre keresztelt hal a mérleg szerint 67 fontot, azaz több, mint 30 kilogrammot nyom.

Sárgarépát fiatal korában - több, mint húsz évvel ezelőtt - telepítették, a Brit Jason Cowler által működtetett francia horgásztóba. Az évek során azonban nagyon ritkán hagyta el a tó vizét, nem sokan mondhatják el, hogy sikerült kifogniuk.

A 42 éves Andy Hackett 25 percen át fárasztotta, mire végül sikerült kifognia. Rögtön érezte, hogy valami nagy akadt horogra, az azonban csak hosszú percek után, a hal felszínre kerülésével derült ki, hogy a jellegzetes narancs színű Sárgarépát akasztotta meg.

A hal jelenlegi tömegével csaknem megduplázta az eddigi rekord aranyhalat, melyet Jason Fugate fogott az Egyesült Államokban 2019-ben.

Mindig is tudtam, hogy Sárgarépa itt lapul valahol de nem gondoltam volna, hogy valaha sikerül kifognom. Amikor bekapta a csalit a mozgásából azonnal tudtam, hogy egy nagy hallal van dolgom. Aztán 30-40 méterre a parttól a felszínre úszott, ekkor láttam a jellegzetes narancs színét.

Nagyszerű, hogy kifogtam, de egyben puszta szerencse is!

- nyilatkozott Hackett

A halat egy gyors mérlegelés és fotó után visszaengedték a tóba, Andy pedig egy teával ünnepelte a parádés fogást.


Forrás: Daily mail