Vízimentők segítettek a bajba jutott balatoni horgászon

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...
  • 315738431 5753577664703071 4518028479363869957 n

Vasárnap este került veszélybe egy horgász a balatonlellei strand közelében. A bejelentés 21 óra magasságában érkezett. A horgász egy kisméretű, Kalóz típusú vitorlással indult horgászni, de a leszálló köd miatt már nem tudott a kiindulási kikötőjébe visszatérni. A BalatonHelp segélykérő alkalmazás használatával sikerült beazonosítani a horgász tartózkodásának pontos helyét.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ügyelete azonnal felvette a kapcsolatot a BL Yachtclub & Apartments vezetőjével Tóth Balázzsal, aki a VMSZ tagja, hogy a kikötőjében állomásozó, egész évben hajózó, radarral és navigációs műszerekkel felszerelt LUSZI motoros hajóval és a készenlétben lévő kollégákkal kezdjék meg a horgász felkutatását. A VMSZ szolgálatvezetője egyeztetett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletesével, hogy a LUSZI motoros hajó és személyzete a kutatást megkezdik. A BalatonHelp applikáció által nyújtott pontos adatoknak köszönhetően, a kutatóhajó műszerei segítségével a horgászt sikerült késlekedés nélkül fellelni, azt követően jó állapotban átvették a LUSZI motoros fedélzetére. A mentést vezető Tóth Balázs hajóvezető kollégánk döbbenten számolt be arról, hogy a horgász alapfelszereléséből hiányzott a mentőmellény, így azt nem is viselte.

- számolt be a VMSZ közösségi oldalukon.

A tavon tartózkodók figyelmét ez úton is felhívják, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő eszközökkel és okostelefonra előre letöltött BalatonHelp alkalmazással szálljanak vízre!

Forrás: VMSZ