Új horgásztó létesült Kisvárda határában

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...
  • 5193

Új tóval bővült a horgászhelyek listája idén nyáron Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Fishvárda-horgásztó névre keresztelték a tavat, mely Júliusban került átadásra Kisvárda határában.

Üzemeltetője a FI-Rehab Kft. A területen 2 tó is található. A nagy tó 6 hektár vízfelülettel pontyokkal, harcsával egyéb halakkal várja a sporthorgászokat. A kisebb tóban afrikai harcsákra nyílik lehetőség horgászni. A bejárat Kisvárdán a Darusziget utca felől található, napijegy a bejárat melletti lakókocsiban vásárolható. Hétköznap 7-19 óráig tart nyitva, pénteken és szombaton pedig lehetőség van éjszakai horgászatra is.

Mindig is szerettem volna egy saját horgásztavat, ez az álmom immár valósággá vált...

...Kezdetben környékbeli tavak megvásárlásában gondolkodtam, de hogy itt volt a település szélén egy mocsaras, nádas terület, úgy gondoltam, abból varázsolunk egy horgásztavat, s 2020-ban meg is vásároltuk. Nagyot is néztek az emberek, amikor megjelent itt egy tológép, egy markológép, s megkezdődtek a munkálatok tavaly ősszel. Nem gondolták volna, hogy előbb-utóbb itt egy hat hektáros horgásztó lesz. Tavasszal már telepítettünk bele ezer pontyot, 10 mázsa kárászt, s egy halbiológus tanácsára a megfelelő ökoszisztéma fenntartása érdekében kétezer előnevelt süllőt és háromezer előnevelt harcsát is. Amur szintén található a vízben, de annak példányait még a mocsaras vízből mentettük át az új horgásztóba. A tavaszi telepítéskor a legkisebb ponty 2, a legnagyobb 15,80 kilogramm volt. Kitakarítottunk még egy közel 0,4 ha területű árkot is, amelyben lehetőség van afrikai harcsa élményhorgászatára. A tóba benyúlik egy félsziget, amelyen egy nagyobb filagória található akár száz fős rendezvény megtartására is alkalmas, míg a parton körben kisebb – 8-8 személyes – filagóriák várják a horgászokat. A hétvégeken éjszakai horgászatra is van lehetőség. A kisebb, 4 kilogramm alatt kifogott pontyokat meg is lehet vásárolni. A tó mellett szeretnénk kialakítani egy szabadidőparkot is.

– nyilatkozott Ignéczi Csaba, a gégényi székhellyel működő cég ügyvezető igazgatója.

Forrás: SZON