Háromnyaras pontyokat telepítenek a Balatonba

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...
  • 0a4598f03146407fbef57e88566efd02

Kezdetét vette az őszi lehalászás az irmapusztai halastavakon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jóvoltából. A halakat szétválogatták, majd a háromnyaras pontyokat tartalmazó oxigénnel dúsított tárolókkal a Balaton felé vették az irányt.

Mennyiségben és minőségben ebben az évben is a szokásos szintre számíthatunk azonban idén kevesebb helyszínen zajlik a telepítés – nyilatkozott Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője. Mindezt a magas üzemanyagárak következtében megnövekedett szállítási költség, a megemelkedett takarmány árak és a Balaton alacsony vízállása indokolják. Néhány korábbi helyszínen ugyanis annyira sekély a víz, hogy nem lehetséges a halak biztonságos leengedése. Az idáig telepített halakat már most lehet halászni de tartsuk észben, hogy szabályok szerint csak a telepítés helyétől 200 méteres távolságon kívül.

Háromszáz tonna az éves pontytelepítési kötelezettségünk, jelenleg 48 tonnát sikerült eddig ebből megvalósítani

– mondta Nagy Gábor.

A telepítések folytatódnak, egészen a tó lefagyásáig. Az utóbbi évek tapasztalata szerint folyamatosan növekszik a Balatonon horgászók száma. Idén sincs ez másképp, hiszen növekedett a kiadott horgászjegyek száma. Legjobban a bojlis jegyek forgalma emelkedett meg. Év végéig várhatóan mintegy kilencvenezer eladott horgászjeggyel számolhatunk. 

Forrás: SONLINE