Hatodik kapitális harcsáját fogta ki a mesterhorgász a Sötétvölgyi tóból

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...
  • 77659cc37c274fdb8fad47d47e74aa10

A Sötétvölgyi tóból, fél óra fárasztás után sikerült kifognia egy közel két méteres, 50 kilogrammos harcsát Jakab Józsefnek. Kivételes kapás, gondolhatnánk, azonban József négy évtizedes tapasztalattal a háta mögött már sokadik alkalommal hajtotta végre ezt a mutatványt.

Elmondása szerint egészen gyermekkora óta horgászik, úgy öt-hat évesen kezdhette. Lelkesedése azóta sem csökkent, szinte minden nap megtaláljuk a vízparton munka után. Ilyen tapasztalatttal nem is csodálkozunk, hogy időrő-időre horgára akad egy-egy kapitális példány. Csak harcsából már ötször akasztott 50 kilogramm feletti példányt.

Harminc év harcsázás után azért már szed magára az ember némi tudást és gyakorlatot.

  • 667 harcsazo stupek

 A csali ez úttal élő kárász volt. Stupek alkalmazásával horgászott, ami egy nagy méretű úszót helyettesítő cső. Alig húsz perc telt el, mire erőteljes húzást érzett.

Tudtam, hogy harcsa, más nem csap rá erre a csalira, és azt is sejtettem, hogy elég nagy lehet – idézte fel a kapás utáni pillanatokat.

A hal jó erőben volt de közel fél óra fárasztás után megadta magát. Két emberes feladat volt a partra húzni, amelyben Jakab Lajos segédkezett. Gratulálunk a fogáshoz!

Forrás: TEOL