Óriásit növekedett a regisztrált horgászok száma

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A MOHOSZ 2021-es közfeladat-ellátási beszámolójának sajtótájékoztatóján hangzott el, Nagy István agrárminiszter úrtól, hogy a horgászok száma 4 év alatt 75%-al növekedett, 2021-re majdnem 777ezer regisztrált horgászt tartanak számon.

Az agrártarca vezetője elmondta: Stratégiai cél a hazai természetes vizek halállományának fejlesztése az ívóhelyek rehabilitációjával, valamint az önfenntartó állományok megóvása. 

Nagy István felidézte, hogy 2017-től a MOHOSZ hasznosítja a horgászatra alkalmas, állami tulajdonban lévő természetes vizeket, 2019-től pedig a horgászszövetség közfeladat-ellátó szervezetté vált. A halgazdálkodás fő állami bevételét képező állami halász- és horgászjegy ellenértéke, illetve a fogási napló díja 2019-től közvetlenül a szervezethez kerül. Az agrártárca a halgazdálkodási ágazatba visszaforgatott központi költségvetési támogatásból a horgásztársadalomnak nyújtott szolgáltatások javítására is szán forrásokat. Például a 2020-as és 2021-es évben a halgazdálkodásra jogosultak eszközparkjának fejlesztésére 220 millió forint jutott, ami a MOHOSZ közreműködésével valósult meg.

Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke elmondta, hogy a MOHOSZ elnöksége elkészítette a szövetség 2022-2024-es időszakra vonatkozó intézkedési tervét.

Érdekes volt az az adat, amelyet Dérer István, a MOHOSZ főigazgatója osztott meg, a horgászok korosztályi és nemi eloszlásáró, azaz, hogy az aktív korosztály van többségben a magyar horgászok esetében, valamint a gyerekek és nők aránya az átlagon felül növekszik.

Cikk és kép forrása: ripost.hu
Teljes cikk itt olvasható.

  • mohosz közfeladatellátási sajtótájékoztató