Bot teszt - Serie Walter Supernova 390m

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Egy vásárlónktól kaptuk ezt a cikket, nevezetesen Mayer Ferenctől. Olvassátok szeretettel az ő szavait, az ő tapasztalatait a Serie Walter Supernova botról.


Előkészületek

Csütörtökön adtam le a webshopban a rendelésem, másnap, pénteken meg is érkezett, erős, masszív csomagolásban. Aznap fel is szereltem, hogy a következő napi horgászatkor ezzel már ne kelljen foglalkozni. Másnap, korai kelést követően megközelítőleg 7.30 tájékán értem a bajai Tíz-tóra, így egy gyönyörű napfelkeltét csíptem el, amit meg is örökítettem. Gyors kipakolás és etetőanyag bekeverés, egy kávé és egyéb előkészületek után meg is kezdtem a horgászatot. Érezhetően hideg volt, 3 fok körül, ám szélcsend honolt. A ruházaton nem szabad spórolni a téli horgászat alatt, kellenek a rétegek és a thermo aláöltözet.

  • Serie Walter Supernova botteszt21
  • Serie Walter Supernova botteszt20

A horgászatról

Horgászatomat először a pontyok keresésével indítottam. 80 m-ről indultam, majd később, miután már nem volt kapás bementem 105 m-ig (ahol még sikerült egy halat megcsípni), de érezhetően volt még benne. Egy rutinosabb horgász gond nélkül ennél messzebb is tud vele dobni. 

Könnyű kezelhetőségű bot a Serie Walter Supernova 390M. A bot dobósúlya 110 g. 50 g-os távdobó Nevis Method kosárral használtam, ami ennek ideális. Method végszereléket használtam. Ami még újdonság volt a boton kívül, az a horog. Ami nem más, mint a 14-s méretű Matrix MXC-3 szakáll nélküli horog volt, ami rendkívül szépen akadt. Szinte minden esetben a ponty alsó ajkába, teljesen befordulva. Egy halvesztés sem volt.

Kellően lágy, ugyanakkor elég gerinces ahhoz, hogy könnyedén elérhessük a távolabbi pontokat is (80-100m) vele. Kimondottan pontosan, én úgy gondolom, hogy 80-90 m között lehet vele horgászni, mivel ezt a távolságot különösebb erőfeszítés nélkül sikerült a bottal megdobnom. 

A legtöbb halat ezúttal a 80 m-s táv adta az egész napos horgászat alatt. Számszerűen 6 pontyot sikerült fognom vele a nagy hideg és a később feltámadó szél ellenére is. 4-5 kilós átlagsúlyról beszélünk a halak szempontjából. Elég nehézkes peca volt. Sokat kellett próbálgatni, hogy megtaláljuk a legjobb csali kombinációkat. 

 

Csalik, etetőanyag

Ma a legtöbb halat a Promix krilles ízesítésű csalija adta 8 mm változatban. Aromáztam Korda Goo Krillel. Ami még nyerő volt és adott halat, az a Promix csoki-kuglóf volt, szintén a 8 mm változatban, amit aromáztam Korda Goo Tiger Nut-al. Etetőanyagnak 2 mm-s mikropelletet használtam, a Promix téli keverékét, valamint kupakoltam Promix karamellás etetőanyaggal.

 

Serie Walter Supernova 390M botról a véleményem

A bot nagyon jól reagál a halak kirohanásaira. Ami az akcióját illeti, ahogy én láttam, dolgozni a második tag végétől kezd a bot. De a spicc érezhetően lágyabb, éppen ezért egy 4 kilós pontynál sem igazán szólal meg a fékünk. Serie Walter Supernova 390M botot azoknak a horgászoknak ajánlanám, akik szeretnek nagyokat dobni, különösebb erőfeszítés nélkül. És szeretnék, hogy megmaradjon a fárasztás élménye kisebb halak esetén is. Versenyhorgászatra is kiválóan alkalmas a bot. 

Mayer Ferenc, Baja, Tíz-tó