Bigriver

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Hazánkban számtalan kisebb-nagyobb folyó található és rengetegen szeretnek ezeken horgászni. Eszembe jutott ennek kapcsán egy érdekes szóösszetétel, amely így, ebben a formában idáig talán nem is létezett: bigriver.

Egy igen találó kifejezés, ha a horgászatra vonatkoztatjuk. Jelenthet(ne) nagy folyót, vagy folyóból fogható nagy halakat, esetleg nagy folyók nagy lakóit. Kíváncsi voltam, hogy eszébe jutott-e már bármelyik gyártónak ugyanez, és találok-e bármit a Halcatraz Horgászcentrum és horgász webshop kínálatában, amit hasonló a névvel láttak el. Nagy meglepetésemre nem is egyet találtam. Vegyük sorra ezeket!

 
  • monok6

BIGRIVER a parton

Azonnal beugrott az egyik legsikeresebb itthoni folyóvízi feederbot sorozat, amely nem más, mint a by Döme Team Feeder Big River széria. Minden tagját vékony, mégis rendkívül erős bottest jellemzi. Négy hosszban érhetőek el: 3,00, 3,30, 3,60 és 3,90 és mindegyik az RXH jelzést kapta, amely az angol extra-extra-heavy kifejezést takarja. Ez 200-350g-os végszereléket is jelenthet! Ezek tehát valóban komoly erővel bíró botok, azokban a hosszúságokban, amelyek még kényelmesen kezelhetők folyóvízi használat során. Még a spiccen lévő gyűrűk is dupla talpat kaptak. Ezek tényleg kiváló folyóvízi botok. Ja, és nem kerülnek egy vagyonba!

By Döme Team Feeder Big River termékek... 


BIGRIVER a vízben

Körülnéztem az etetőanyagok és adalékok között, és ott is több terméket találtam, aminek a neve hajaz a bigriverre. Mindjárt itt van a Haldorádó etetőanyagcsaládjának a Big River sorozata. Három különböző, nagy gonddal összeállított folyóvízi keverék a három legnépszerűbb folyóvízi halfajhoz. Dévér, márna, ponty. Tartalmas, komplex, nehéz szemcsékkel dúsított etetőanyagok 1,5kg-os kiszerelésben. Már bizonyítottak.

Big River etetőanyagok...


Tovább kutakodtam és rájöttem, hogy természetesen az angolok sem maradtak le ezen a téren. A Dynamite Baits elkényezteti a horgászokat, ha folyóvízi pecáról van szó. Az ő kínálatukban is szerepelnek etetőanyagok. Kiszerelésük igazodik a folyókon jelentkező megnövekedett etetőanyagmennyiséghez, így 1,8kg-os kiszerelésben juthatunk hozzájuk. Kapható Shrimp&Krill ill. Cheese&Garlic ízesítéssel. Halibut pelletekkel dúsított, tartalmas, mégis finom szemcséjű és kiváló alapanyagra épülő keverékek. A csomagolásukon található BARBEL-CARP (márna-ponty) felirat pedig nem szorul magyarázatra.

A Dynamite Baits aromát is kínál folyóvízre, ez pedig nem más, mint a Dynamite Baits Big Fish River Aroma. Az 500ml-es kiszerelésben kapható termékek mind PVA-barát adalékok, azokat bátran alkalmazhatjuk PVA-hálóban, tasakban. Ha az etetőanyag-keverékünkhez adagoljuk, szinte robbanásszerű hatást vált ki a vízben. Három, folyóvízen rendkívül népszerű ízesítésben elérhető, ezek mindegyike igen erős, jellegzetes aromával bír. Kapható sajtos-fokhagymás, rákos-garnélás és húsos-fűszeres változatban.

Dynamic Baits Big Fish River termékek...


Mind az etetőanyagok, mind pedig az aromák úgy lettek kifejlesztve, hogy erős sodrású folyóvizeken is nagy sikerrel alkalmazhatjuk azokat.


Összegzés

Ennyit tehát a bigriver-ről. Ez az összeállítás a teljesség igénye nélkül készült, csupán azokat a termékeket vettem számításba, amelyek nevében mindkét kifejezés megtalálható. Itt nálunk, a Halcatraz Horgászboltban természetesen számtalan egyéb olyan termék elérhető, amely folyóvízre készült. A Nevistől a FOX-ig szinte az összes gyártó piacra dobott már erre alkalmas botokat; Walter Tamás a Serie Walter sorozatával kiváló adalékanyagokat és különböző horgászföldeket kínál számunkra; a Feedermánia folyóvízi etetőanyagai rendkívül fogósak; ezen kívül számtalan aprócikk található Döme Gábortól és még nem érintettük a pergetés vonalát.

Látható tehát, hogy a folyókon történő horgászat is igen sok lehetőséggel kecsegtet bennünket. Igaz ugyan, hogy ez a fajta módszer nagyobb türelmet, helyismeretet és talán szakértelmet igényel. Sokkal inkább eggyé kell válni a természettel a horgászat idejére, figyelni kell annak minden jelét. Mégis azt javaslom, hogy aki teheti, próbálja ki, milyen élmény természetes vízen pecázni, egészen más élményben lesz része, ha idáig telepített halastavakra járt. Ha az ehhez szükséges eszközöket, felszerelést, etetőanyagot vagy csalikat pedig nálunk, a Halcatraz Horgászcentrum és horgász webáruház kínálatából kívánja beszerezni, azt külön köszönjük! Állunk rendelkezésére minden folyóvízi horgásznak is, keressenek bennünket bizalommal!