Haltartó háló

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A Halcatraz Horgászcentrumban a haltartó háló választék sem mindennapi. Szeretnénk megfelelni a horgászok elvárásainak. Olyan horgásztermékeket, cikkeket, horgászcuccokat tartani, amit keresnek a vásárlók és természetesen, amire igény van. Mivel sokan vagyunk pecások, ennek a feltételnek elég nehéz megfelelni. Úgy gondolom azért a Halcatraz horgászboltnak ez mégis sikerült. Igyekszünk a teljesen kedvező ártól mindenféle kategóriát tartani, teljesen a csúcskategóriáig. Ennek köszönhetően, ha van mindenféle horgászkellék, akkor biztosan találunk számunkra megfelelőt is. Ár-értéknek megfelelve természetesen.

Haltartó hálóból rengeteg van. Ezeket szeretném bemutatni nagyvonalakban. Melyiknek mi az előnye, illetve hátránya. Miért is lehet jó választás. Milyen is egy jó haltartó szák? A halak bognártüskéje ne akadjon bele a háló anyagába. Nem jó az sem a halnak, sem pedig a horgásznak. A háló legyen apró szemű, nincs annál csúnyább látvány, mint amikor a győzedelmes horgászok egy jó nagylyukú hálóval végigvonulnak a parton egy öt felé vágott ponttyal. A halak sokáig maradjanak benne életben, a legeslegjobb az lenne, ha végig életben maradnának, más szóval elég mély vízrétegbe legyen lejuttatható. Nézzük is sorba végig a típusokat.


A drótszák

Szerintem ez egy barbár megoldás, kicsi, nehéz, aki sporthorgásznak nevezi magát, ilyet nem vesz a kezébe! A Halcatraz Horgászcentrumban és a webáruházban nem is találkozunk ilyen termékkel.


Haltartó zsákok

A sima haltartót már nagyapáink is használták de, sosem megy ki a divatból. Ez a legegyszerűbb módja a kifogott halak tárolására. Az olcsó és kicsi zsák nem a legerősebb anyagból készül, ennek ellenére simán elbírja a nagyobb halakat is. Ha olyan horgász vagy, aki hazaviszi a halat, akkor jó választás lehet számodra. A halak bodnártüskéjébe könnyedén beleakad, ami rengeteg bosszúságot okoz.

Karikás haltartó

Ezek a típusok is régóta a piacon vannak. Nagyon kedvező ár-értékről beszélünk. Nem irritálja a halak bőrét, hosszú ideig életben tarthatóak bennük a halak. Hátránya, hogy nem elég hosszú. Vannak olyan horgászvizek, ahol 2-3 méter távolságba érik el csak a 30-40 cm mélységet. Így a halak számára nincs elegendő mélység az életben maradáshoz. Ezeknek a hálóknak még a sűrűsége hagyományos. A halak bodnártüskéje még ezekbe a típusokba is könnyedén beleakad. Szóba jöhet itt Nevis, Carp Zoom és Carp Spirit márka.
 

Versenyszák

Én sem hittem, hogy milyen jó, míg el nem kezdtem használni. Rendkívül strapabíró nagy sűrűségű hálóból készülnek ezek a professzionális haltartók. Jól bírja a folyami köveken való igénybevételt is. Sűrű hálóval rendelkeznek. Ebbe a sűrű hálóba garantáltan nem akadnak bele a bognártüskék. Csomómentes anyaguk csak kevés vizet vesz fel, nagyon gyorsan száradnak és kímélik a halak bőrét. Állítható dőlésszögű fejjel és nyélcsatlakozó menettel vannak ellátva. Méretük is magukért beszélnek. Nagy általánosságban 2 méter hossztól kezdődnek, de természetesen van egy két kivétel. Formára lehet eltérés, van kerek és négyszögletű forma. Személyes véleményem szerint, a négyszögletű jobb választás lehet. Ha folyón is használod, stabilabban megáll, mint a kerek változat. Vannak olyan versenyszákok, amelyekhez jár bűzzáró is.

Úgy gondolom, hogy a pontyzsákokat is sorolhatjuk ebbe a témakörbe.


Pontyzsák

Professzionális pontyzsák, lágy halbarát anyagból. Puha anyaga nem dörzsöli ki a pontyok bőrét, kíméletesen bánik velük. Hosszabb ideig történő tárolásra kiválóan alkalmas. Tartótáskájában szagmentesen tárolható. Nagyméretű, puha anyagból készülnek, amibe nem akad bele a ponty hátúszója és állítólag meg is nyugszik benne a sötét anyagának köszönhetően. Horgászversenyeken szinte kötelező horgászeszközzé vált. Az amurt inkább úszó mérlegelőbe tároljátok le ha lehetséges.

Szinte mindent megtalálhattok az oldalon, amire szükségetek lehet. Nézzetek szét, böngésszetek. Ha látjátok, hogy raktáron van a termék, akkor másnap nálad is lehet a csomag.