N’zon termékek bemutatása III

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Az előző cikkektől döntően eltérő bemutatás következik. Az eddig bemutatott termékeket most a horgászat elengedhetetlen tartozéka a botok váltják fel.

A botok végleges alakját, több mint 1 éves tapasztalatok alapján alakították ki. Maga Steve Ringer vezetésével a Daiwa tesztcsapat horgászott különféle botokkal. Angliában a Barston tavon történtek a teszthorgászatok, ahol minden egyes horgásznál volt fellelhető 2-3 tesztbot. Folyamatosan finom hangolták a botok akcióját és folyamatosan váltogatták a gyűrűkiosztást.

Jelen pillanatban 2 botcsalád van piacon. Az egyik N’zon S míg a másik N’zon Z fantázianevet kapta. Két különböző botcsaládról van szó.

 

N’zon S botok

Hosszuk 3 métertől egészen 3,9 méterig terjed. Mindenki megtalálja a számára ideális horgászbotot.

A mérettartományokon kívül természetesen a botok dobósúlya is eltérő és változatos. A botok szinte pehelykönnyűek ez nagymértékben köszönhető a HVF karbonnak, amiből készült az egész paletta. A leghosszabb bot súlya sem haladja meg a 350 grammot. Ennek köszönhetően egy hosszabb fárasztás sem vesz ki belőlünk hatalmas energiát. Hatalmas fejlődés ez a gyártástechnológiában, hiszen pár éve még hihetetlen vastag és nehéz botokat tudtunk beszerezni. A HVF karbon alapanyag felhasználásával a fejlesztők nagyon könnyű, mégis teherbíró blankokat tudtak készíteni, melyek dobáskor nagyon gyorsan visszaállnak kiindulási pozícióba, és pontosan lehet velük célozni. Az Armlock nyélrész fárasztás közben az alkarhoz simul, nem fordul el.

Az N'Zon S széria 15 különböző modellből áll, melyek a feeder horgászat területeit lefedik egészen a partközeli pecától a távdobást igénylő horgászaton át, a method feederezésig. Az S széria horgászbotjai 2 darab karbon spiccet tartalmaznak. Titánium-oxid gyűrűkkel vannak ellátva a botok a legkisebb mérettől a legnagyobbig. Minden bot a saját vászon tokjában érkezik meg üzletünkbe. Rendkívül jó a tok kiosztása, hiszen szépen elkülönülnek a tagok és a spiccek is. Megérkezésük után nem sokkal én is beújítottam 2 darab botra, mert annyira megtetszett.

Választásom egy 3,6 méter hosszú és 120 grammos dobósúlyú és egy 3,9 méter hosszú és 150 grammos dobósúlyú horgászbotra esett. Zseniális botok már vízpartot is láttak és meg is fogtam már velük az első halaimat. Dobáskor hihetetlenül felkeményednek a botok, ezzel ellentétben fárasztáskor remekül és finoman dolgoznak, és szépen lekövetik a halak kirohanásit is. Könnyedén dobható velük akár 100 méter fölötti távolság, pedig higgyétek el, én nem az ügyesen dobálók csoportját erősítem. Engem elég hamar meggyőztek a botok és nem csak engem, hanem a pénztárcámat is, hiszen megfizethető árban kerültek piacra.

A botok alkalmasak többféle technikához. Nem kell feltétlen a methodos vagy esetleg a pellet kosaras technikát erőltetnünk. Könnyedén horgászhatunk velük állóvízen, de erősebb sodrású folyón is megállja a helyét.

N'zon Z botok

Egy teljes mértékben profi termékcsaládról beszélhetünk itt. Ha úgy gondoltuk az S széria jó, akkor a Z lesz a legjobb. Totálisan profi dolog. Valamivel magasabb árszintet is képvisel, mint az előző széria, de higgyétek, el megéri minden egyes forintot. Ez a széria mérettartománya lényegesebben szélesebb. 2,7 méteres hossztól egészen 4,2 méteres hosszig minden féle bot megtalálható itt. Szintén különböző és hihetetlenül eltalált dobósúly tartományokban kerültek forgalomba a botok. 100% hogy mindenki megtalálja a számára ideális és hozzá illő botot.

Ez a széria 3 féle karbon spiccel kerülnek az új tulajdonosihoz. A 120g dobósúly felett a botok rezgőspiccein nagyobb átmérőjű gyűrűk vannak az erősebb dobóelőkék stb. használata miatt. Az N‘Zon Z botok a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek, gond nélkül használhatók versenyhorgászatra is. Klasszikus feeder botok, erős gerinccel és nagyon gyors akcióval. A botok kézben nagyon kiegyensúlyozott képet mutatnak, elképesztő erőtartalék van bennük, és nehéz etetőkosarat is bámulatos pontossággal juttatnak célba.

Az N'Zon Z botok azonnal meggyőznek gyors akciójukkal és optimális egyensúlyukkal. A HVF Nanoplus karbon alapanyag felhasználásával a fejlesztők olyan extrém könnyű, mégis teherbíró blankokat készítettek. Az N'Zon Z széria 17 különböző modellel a feeder horgászat teljes sávszélességét lefedi, hiszen az extrém nagy dobásokra is készítettek botokat és a partközeli horgászat is hatalmas élményt az arra megfelelő botokkal.

Az egyik személyes kedvencem a palettáról a 3,3 méteres és 60 grammost dobósúlyú bot. Ez egy nagyon gyors parabolába hajló methodos bot. Tökéletes ez a termék olyan helyekre, ahol épphogy csak be kell lendítenünk a method kosarat minimális távolságra. Mégis dobáskor a bot a blank konstrukciója miatt feltöltődik és akár nagyobb távolságok is könnyedén elérhetőek a bottal. Szinte szó szerint az egész bot görbül még a nyéltag is ennek köszönhetően kevesebb halat fogunk veszteni a kirohanásokkor. Zseniális bot akár kisebb vagy akár nagyobb pontyokra is. Az ilyesmi jellegű botok egyre nagyobb teret hódítanak a mai világban. Nem csoda, hiszen könnyed, légies a bot mégis a leghatalmasabb halak kirohanásait is kidolgozza, és nem okoz számára kihívást ezek a halak sem.

Aztán a paletta másik végéről szeretném megemlíteni a 4,2 méteres és 180 gramm dobósúlyú hihetetlen pálcát. Ideális, ha nagyon erős sodrásban vagy nagyon nagy távra kell horgászni. Ezeknek a botoknak a rezgőspiccein nagyobb gyűrűk vannak, hogy simán átcsússzon rajtuk a dobóelőke csomója. Egy igazi erős és gerinces bot olyan helyekre ahol sajnos a halak a tó messzebbi pontjain fellelhetőek és nagyobb távolságra kell horgásznunk. Keménysége dobáskor mutatkozik meg, viszont fárasztáskor egy gyönyörű akciót tapasztalunk, amitől rögtön szerelembe esünk. És ahogy Steve Ringer mondaná „Eldobhatsz vele a holdra”. Eva-parafa Armlock nyéllel rendelkeznek. Ennek köszönhetően nem fog elfordulni az alkarunkról. A megfelelő hosszúságú nyéltag kialakítása több hónapot vett igénybe, de megérte a belefektetett energia, hiszen teljesen optimálisra sikeredett. Fuji orsótartók biztosítják a megfelelő rögzítést. Titánium-oxid LS csavarodás mentes gyűrűk biztosítják a tökéletes zsinórvezetést. Rendkívül könnyű botok, az előző szériától is könnyebbek.

Online horgászboltunkban folyamatosan kerülnek feltöltésre a botok különböző paraméterekben. Már a kezdeti sikerek is bizakodásra adtak okot. A Horgászok véleménye megoszlik. Ki az S ki a Z szériát választja, de egyben teljes mértékben mindenki egyetért, hogy a botok az utolsó centet is megérik. Hatalmas érdeklődés övezte az N'zon termékeket már a bemutatás után is. Forgalomba kerülésük után az érdeklődés nem csökkent, hanem ezzel ellentétben növekedett.

Egy szó, mint száz elég erősre sikeredett az N'zon termékeknek a bemutatkozása. A Daiwa fejlesztőit azonban nem kell félteni. Hamarosan újabb és újabb és egyre profibb termékekkel fognak előrukkolni. Remélem, tudtam nektek segítséget nyújtani és eligazodni ebben a teljesen új világban és velem együtt fogjátok várni, hogy milyen profi cuccok fognak még forgalomba kerülni a közeljövőben. Addig is görbüljön!

Címkék : bot, N'zon, Nzon