Mechanikus kapásjelzők

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Mechanikus kapásjelzők

A különböző horgászmódszerek számos kapásjelző típust követeltek meg a horgászcikk gyártóktól.

A horgászat korai fázisában a legtöbb horgász karika kapásjelzőt használt. Később megjelentek a világító patronos karika kapásjelzők. A funkciójukat betöltötték kisebb, nagyobb sikerrel. Sajnos előfordult velük kapcsolatban, hogy feltekeredtek a zsinórra, majd a horgászbotra. Gyakran előidéztek halvesztést.

A klasszikus kapásjelzők közé sorolható a nyelv alakú kapásjelző. Ezt a zsinórra kell felfűzni a spicctag elé. Az apróbb kapásokat is remekül tudja jelezni a horgászok számára. Sajnos nem tud leesni a zsinórról fárasztás során, ezért gyakran beleakad az első gyűrűbe. 

A modern fenekező horgászat számos olyan kapásjelzőt tartogat a horgászok számára, ami megfelel a jelenlegi elvárásoknak. A legegyszerűbb módja a kapásjelzőknek a hagyományos csiptetős kapásjelző.A formáját tekintve lehet hengeres, gömb, vagy gomba alakú. A használata pofon egyszerű. A kapásjelző felső része egy csipesz. Ezt kell a főzsinórra csíptetni. A kapásjelző belseje szétszedhető. Ide különböző világító patronokat helyezhetünk éjszakai horgászat során. Ennek a kapásjelző típusnak az alján található egy fül. Ennél a fülnél fogva rögzíthető a bottartó villához egy zsinórral összekötve. Kapás után a csipesz kiakad a zsinórból, a botvilla pedig meggátolja a kapásjelző vízbe esését.

A horgász webáruházunk kínálatában található zsinórtisztítós kapásjelző. A használata tényleg egyszerű a kezdő horgászok számára is. Két félgömbből álló kapásjelző, aminek belseje tépőzáras. A zsinórt közé kell helyezni és használat során meg is tisztítja azt. 

A hagyományos csörgős kapásjelzők még mindig népszerű kellékei a horgászatnak. Lényegében az elektromos kapásjelzők elődje. Funkciójuk megegyezik, hiszen a hang hatására egyből felfigyel a horgász a kapásra. A használathoz mindössze a feederbot spiccére kell csíptetni. Kapás esetén rögtön csörögni kezd, és kezdődhet a fárasztás.

A bojlis horgászok körében népszerű a bohóc névre keresztelt kapásjelző. Két funkciót is betölt egyszerre. A legfinomabb kapásokat is jelzi, illetve megmutatja a zsinór pontos helyét a vízben. Igazán praktikus eszköz éjszakai horgászat alkalmával.

A Halcatraz online horgász webáruházban biztosan megtalálod a megfelelő kapásjelzőt a horgászathoz. Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni a választásban.