Horgász dobozok

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A horgász dobozokat nem kell bemutatni egy horgásznak sem. Már nagyapáink idejében is alaptartozék volt a horgászathoz. A horgászdobozok olyanok, mint a női táska. Minden is elfér benne, amire szükség van a horgászathoz. A praktikus horgászdoboz titka a jó rendszerezhetőségben rejlik. A forgalomban számos márka és minőségű horgász doboz megtalálható. Az árkülönbség nagyon széles közöttük. Már 2000 forintért hozzá lehet jutni egy egyszerűbb kivitelhez. A nagy gyártók dobozai akár a 20-30 ezer forintot is könnyedén elérhetik. Nyilván nem egy kategóriáról, minőségről beszélünk.

Milyen egy jó horgász doboz?

Sok kis rekesz segít abban, hogy az aprócikkeinket a megfelelő helyre tudjuk tenni. Minden horgász a saját horgász dobozát az igényei alapján töltheti fel, rendszerezheti. Én a horgász dobozokat kétféle kategóriába sorolom.

  • horgász doboz - carp zoom  fiokos hagyományos

Az első típus a hagyományos „csatos” horgász doboz. Bizonyára mindenki találkozott már ilyennel, vagy használ is hasonlót. Kinyitás után a felső része kinyílik a tető részével együtt. A felső része lehetővé teszi az aprócikkek, horgok, kapcsok, forgók tárolását. Az alsó részében kapnak helyet a nagyobb méretű horgász kellékek. Ezek a horgász fogók, fonott zsinórvágó olló, digitális horgászmérleg stb. Nincs két egyforma doboz, minden horgász mást tart fontosnak a benne elhelyezett horgászcuccok között. Ezek a hagyományos horgász dobozok a legtöbb horgászmódszerhez alkalmazhatóak. Nincs különösebb funkciója, ezt nevezhetjük univerzális horgász dobozoknak. Az online horgászboltunk kínálatában találhatsz Energo Team, Nevis, Carp Zoom és Plano márkájú műanyag horgász dobozokat.

A második kategória a bojlis horgászdoboz.

Ide sorolható a példa kedvéért a Korda Tackle Box horgász doboz. A modern pontyhorgászat elvárásai alapján készült el. Az anyaga műanyag, mint az elődjeinek, de prémium a minősége. Ide sorolható a Fox F-Box horgász doboz is. Megtalálható ezek között a bojlis horgász dobozok között Carp Academy és Carp Spirit márkájú dobozok is. Mindenki a pénztárcájának és a vízparton töltött idő alapján döntse el, hogy milyen dobozt szeretne. A Korda Tackle Box a legnépszerűbb ezek között a termékek között, hiszen az aprócikket úgy készíti el a Korda, hogy kompatibilis legyen vele. A Korda Kamakura horgok tökéletesen illeszkednek a Korda Tackle Box belsejébe. Nem borul össze, nem csúszkál benne. A márka kínálatában léteznek feltöltő boxok, amelyek szintén lehetővé teszik a kisméretű forgók, kapcsok rendszerezését. Ezek a kis dobozkák belepasszolnak a Korda Tackle Box rendszerébe. A Korda elérhetővé tette azt a modellt, ami gyárilag feltöltő dobozokkal van ellátva. A webáruház kínálatában természetesen megtalálható.

A bojlis horgász dobozok mintájára a feeder horgászat kedvelőinek is készítenek különböző műanyag horgász dobozokat. A korszakújító márka ebben a kategóriában a Guru. Elkészítette a Feeder Boxnak nevezett dobozt, ami korábban még nem volt a forgalomban. A minősége kiváló. A belső rekeszek könnyen rendszerezhetők. Remekül tárolhatjuk benne a method kosarakat, feeder kosarakat, horgász ólmokat. A belső rekeszek, tárolók külön megvásárolhatók, ha megtelik a feeder box. Nem muszáj minden horgászathoz vinni a teljes felszerelést. Akár otthon is hagyhatod azokat a feeder aprócikkeket, amit biztosan nem fogsz használni a horgászat során. Tényleg nagyon jól használható, praktikus horgász doboz. Tárolhatod otthon bekészítve az adott alkalomhoz a különböző rekeszeket.

  • horgász doboz - guru feeder box

A horgász dobozok sokat fejlődtek az évek során, de az elvük ugyanaz maradt. A horgász webáruházunk kínálatában megtalálod az igényeidhez megfelelő dobozt. Ha kérdésed támadt, keress bennünket bizalommal.