Daiwa Ninja LT újratöltve

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Azért írok egy összehasonlítást, mert sok horgásszal találkoztam a Halcatraz horgászboltban, akik vacilláltak a régi és az új Ninja modell között. Javaslom azoknak a horgászoknak az írást, akik nem tudják kézbe venni vásárlás előtt ezeket az orsókat.

A Halcatraz horgász webáruház vásárlói körében népszerű típusnak számít a jelenleg kapható Ninja és Ninja LT orsó. Amikor megjelent a Ninja orsócsalád, valami megjelent az európai a Daiwa, akkor létrehoztak a versenytársakéhoz képest jobb terméket, megfizethető áron. Végre figyelembe vették az európai horgászok igényét.

Nem az volt, hogy csináltunk egy orsót, és itt van vigyétek! Ezt valóban úgy fejlesztette a Daiwa, hogy megnézte, mire is van szüksége az öreg kontinens pergető horgászainak. Mivel körültekintőek voltak, nem volt kérdés, hogy a feederhorgászok és match horgászok elvárásainak is szeretnének megfelelni.

  • Daiwa orsók
  • Daiwa Ninja orsók

A Daiwa Ninja orsócsalád 2016-ban jelent meg a piacon. Kitűnő ár-érték aránya, tetszetős megjelenése és a finom futása tette a magyar piac egyik kedvenc termékévé. Széles méretválasztéka lefedi a magyar pergetőhorgászok igényeit. Elérhető kétezres méretű változattól, egészen a nagy hatezres méretű orsóig. Az első olyan orsó volt a Daiwa kínálatában ebben az árfekvésben, mely rendkívül simán futott. A régi daiwa-s kottyanásnak a nyoma sem volt már. Méltó vetélytársa lett az addigi top orsóinknak, sőt az értékesítési verseny abszolút győztese volt a megjelenés évében.

2018-ban következett a Daiwa Ninja orsó frissítése, ami már az LT (Light&Tough) szellemében készült. Mit jelent ez valójában? A Daiwa mérnökeinek a célja az orsók súlyának a csökkentése volt, még erősebb belső szerkezettel, megnövelt fékerővel. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: A jó még jobb lett!

A Ninja orsó megjelenésekor 15.990 és 22.990 forint között volt kapható. Fékrendszere pergetőorsóhoz képest elég rövid úton jár és nem jellemző rá a letapadás sem. Sajnos a versenytársak hasonló kategóriájú pergetőorsóinál voltak gondok a fékrendszerrel. A Ninja LT fékrendszerét teljesen átdolgozták. Megnövelt fékerő és precízebb, hosszabb úton járó ATD fékrendszer került bele. A megjelenése 2016-ban nagyon modern hatást kölcsönzött az orsónak. A frissített Ninja LT pergetőorsónak szerencsére megmaradt a korábbi fekete-piros dizájnja. A két orsót összevetve a megújult Ninja LT orsó hajtókar még letisztultabb lett, ami természetesen alumíniumból készült. A hajtókar módosításával tudtak a mérnökök néhány grammot csökkenteni az orsók súlyából.

  • Daiwa Ninja régi és új
  • Daiwa Ninja orsók- dob

Az egyik legfontosabb szempont, ami az első szériás Ninja mellett szól, az a fém pótdob. A jelenlegi horgász piacon a legtöbb nagy gyártó úgy növeli burkoltam az árait, hogy elveszi a gyári pótdobot, mert felmérték a vásárlói igényeket és úgy tűnt, nem sok horgász használ.
Mi történt 2018-ban? Igen, az új Daiwa Ninja LT orsók dobozába már nem került bele a pótdob. Ez az egy negatív tulajdonság az elődjéhez képest. Külön természetesen meg lehet vásárolni, ha szükség van rá.

A két orsót egyszerre kézbe véve érezhetően könnyebb lett a megújult típus. 20-40 gramm nem tűnik olyan soknak, de ha egész napos pergetésről van szó, igenis sokat számít. Az első szériás Ninja orsó fékcsillagjára volt néha negatív vélemény. Túl kicsinek bizonyult a horgászoknak és nem esett kézre pergetés közben, amikor hirtelen állítani kellett rajta. Az új Ninja megnövelt méretű fékcsillagot kapott, mint amivel minden Daiwa LT orsó rendelkezik.

A Daiwa fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek a vásárlói igények kielégítésére. Képesek megújulni és a piac igényeihez igazodni.

Erre a legjobb példa, hogy kihoztak a Ninja orsó alapjain egy komplett feeder orsócsaládot.
A feederhorgászat Magyarországon különösen népszerű a horgászok körében. Az eladások alapján nyugodt szívvel kijelenthetjük a Ninja LT Feeder&Match orsók sikerét. Ezek a Ninja LT orsók One Touch hajtókar behajlással rendelkeznek, amik egyszerűbbé teszik a tárolást,  összeszerelést. A Feeder Ninja LT orsók sekélyebb dobbal rendelkeznek, mint a pergetésre gyártott változat.

  • Daiwa hajtókar

Véleményem szerint az első szériás Ninja orsók is tökéletesen megállták a helyüket. A megújított LT modellben kiküszöböltek minden olyan részletet, ami jobb orsóvá teszi elődjénél. A piacon kapható versenytársai közül még mindig a Ninja LT bizonyul a legjobb ár-érték arányú orsónak.