Orosi tó bemutatása

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

November elején jártam az Orosi horgásztavon. Kora reggel indultam mivel nyitásra megszerettem volna érkezni. A tó partjára érkezve hatalmas köd fogadott. De ez nem gátolhat meg semmit sem!

  • orositó1

Igaz alig látva de kiválasztottam egy helyet a két sziget között. Ugyanis tudni kell hogy ezen a tavon két sziget is található; viszont a szigetekről horgászni nem lehet. A vízmélység a két sziget között a legnagyobb (így esett a választásom erre a helyre). Tudni kell, hogy ebben a tóban sok 7 kilónál nagyobb ponty és amur lakik. Ezért az etetést is az ő ízlésük szerint próbáltam összeállítani.

Pár kosárnyi 4mm-es aqua pellettel egy alapetetest készítettem. Ezen a távon a zsinórt a klipszbe akasztottam. Így ezt az alapot koncentráltan tudtam meghorgászni. Method feeder technikát alkalmaztam az egész horgászat alatt. A method kosárba 2mm-es aqua pellet került amit egy kis csilis aromával turbóztam. Reggel korán érkezett az első jelentkező. Egy gyönyörű 10 kilogrammos tükör ponty, amit egy mangós waftersel sikerült becsapni. Körülbelül délig 10-20 percenként fogtam a pontyokat. Délben viszont egy 5 kilós tok is tiszteletét tette nálam. A délután viszont már csak 1-2 halat sikerült horog végre csalni.

  • orositó2

Összességében egy szép késő őszi horgászatot sikerült összehoznom. Biztos vagyok benne hogy még visszatérek! De az sem kizárt hogy egy több napos horgászatra, ugyanis a tavon 3 darab faház bérlésére is van lehetőség!