Első dunai horgászatom

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Első Dunai horgászatomról szeretnék beszámolni. Tartsatok velem, Kárpátaljáról érkeztem ahol a Tiszán kergettem eddig a halakat. Régi nagy álmom volt ,hogy a Dunán horgászhassak és most valóra vált...
 
Szép napos őszi idő volt, mintha az égiek is azt szerették volna , hogy horgászni menjek. Körülbelül kilenc óra felé lehetett mire elfoglaltam a kiszemelt horgász helyemet. Nagyon izgatott voltam. Alig vártam már , hogy végre be dobjam a végszerelékemet.

  • dunai4

Gyorsan össze is állítottam a szereléket, elkészítettem az etető anyagot. Pár perc múlva már csobbantak is az etetőkosarak a vízben. Alig várom az első kapást , kíváncsi voltam, vajon mi találja meg elsőként a horgomat, amit csontival csaliztam fel. Márnáról csak álmodni mertem , de titokban bíztam benne ,hogy elcsípek egyet. Körülbelül 5 perc telt el a bedobástól, amikor hirtelen valami el akarta húzni a botomat. Hihetetlen volt számomra , hogy máris itt van az első jelentkező. Már a kapásából sejtettem MÁRNA lesz. Rövid fárasztás után meg is adta magát , egy gyönyörű szép Dunai Márna volt a tettes, körülbelül másfél kiló körüli. Nagyon örültem neki, gyors fotó után vissza is tért éltető elemébe. Gyorsan újra dobok ugyan oda...

Telik múlik az idő , várom a következő kapást. Alig telt el húsz perc ,újabb jelentkező van a horgon. Néhány perc múlva sikerült megpillantani újabb márna volt. Sikeres szákolás után gyors fotó és úszhatott is vissza. Nagyon boldog voltam, alig akartam elhinni , minta csak álom lett volna az egész... Ezután körülbelül másfél óra telt el kapás nélkül. Közben dobtam egy jó párat ,hogy a közelben lévő halakat a horgom köré csaljam. Ami be is jött újabb márna volt a horgon , ő már picit jobban küzdött. Sikerült megszákolni körülbelül két kiló körül volt, vele is csináltam egy fotót és úszhatott is tovább. Gyorsan dobok egy újat , alig kellet tíz percet várni a következő márnára. Sikeres fárasztás után egyértelmű volt , hogy ő a nap legnagyobb márnája bőven két kiló felett volt.

Nagyon boldog voltam , először horgásztam életemben a Dunán és máris sikerült fognom 4 darab gyönyörű szép márnát. Kedves emlék ez számomra, hiszen sikerül valóra váltani egyik nagy álmomat ,horgászni a Dunán és MÁRNÁT fogni. Arra buzdítok mindenkit ,aki csak megteheti látogasson el a Dunára és legyen hasonló szép élményben része.

  • dunai7