Angol cuccok

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Régen matattunk már az angol piac termékei között, épp itt az ideje, hogy körülnézzünk kicsit. Érdekes egyébként megfigyelni, hogy az új termékek promóciója egyre inkább átterelődik a közösségi média felületére. Az első megjelenések ma már nem a cégek saját honlapjain, nem is nyomtatott sajtóban, hanem a Twitteren, Facebookon vagy a Youtube-on történnek meg. Úgy tűnik, ez a leginkább hatékony. Vagy csak a legolcsóbb…

  • angol cuccok1

Guru Aventus botok

Pár hónapja már promózza a márka ezeket az új pálcákat, de itthon még nem volt szerencsém találkozni velük. Pedig szívesen kézbe fognám őket… 4 feederbot (10-11-12-13 láb), két úszós (11-12 láb). Az áruk tiszteletet parancsoló, a képeken, videókon rendkívül rugalmas, progresszív akcióval rendelkező botoknak tűntek. Új, kétrétegű blank-építési metódus, Fuji szerelvények. És egy kis Union Jack a blankon, ami általában jót ígér egy finomszerelékes pálcán.

  • angol cuccok2
  • angol cuccok3
  • angol cuccok4

Preston Innovations úszó szerszámok

Sokan jártunk már úgy, hogy az egyébként nem olcsó apró kiegészítőt, mondjuk egy horogszabadítót ejtettünk a partszél lágyan hullámzó vizébe. Ilyenkor nagyon csúnyán tudunk káromkodni. Káromkodni eztán is lehet, ám a vízbe esett motyót nem fogjuk elveszteni, ha a Preston új, úszó mütyürjei közül választunk. Hurokkötő, horogszabadító, és a csalizáshoz szükséges néhány eszköz. Július végétől lesz majd a boltokban.

  • angol cuccok5
  • angol cuccok6

Daiwa Compact Match talicska

Évek óta használok egy ehhez hasonló talicskát olyankor, amikor ládával és komolyabb motyóval érkezem egy tó partjára (de hasznos lehet pl. mostanság a Csőhídi-pályán is, ugyebár…). Minden ráfér és könnyű vele közlekedni.

Horgászláda, nagy szerelékes táska, bottokok, vödrök, minden, ami kell. Ezen a talicskán két kerék van, ami kicsit stabilabbá teszi. A mérete nem olyan ormótlan, mint a bojlis motyók szállítására szolgáló nagyobb társaié, pont elég egy finomszerelékes cumóhoz. Az árát hosszú évek szolgálatával viszonozza, hisz nem nagyon van rajta semmi, ami elromolhatna. Ha használaton kívül napfénytől védett, nem túl meleg helyen tároljuk, a gumik sem fognak sokáig elöregedni. Három-négy gumipókot kell hozzá még lőni.

  • angol cuccok7
  • angol cuccok8

Dynamite Baits Big Fish River csalicsalád

A folyóvízi peca kapcsán sokan inkább a mennyiség mellett döntenek a minőség rovására. Van ebben valami, hiszen a minőségi etetőanyag drága és a folyón számos szituációban sok kajára van szükség. Ezzel együtt – szerintem – nem szabad lemondani a tartalmas, jó minőségű kaják és csalik használatáról, mert sok esetben az általuk adott plusz jelenti a különbséget a fogás és az üres szák között. A Dynamite Baits két népszerű ízvariációban készített minőségi etetőanyagot, pasztát, lágy(abb) bojlit és folyékony aromát. A Shrimp & Krill a nevében szereplő rákok (garnéla/krill) mellett alapvetően hallisztes etetőanyag, a Chese & Garlic a címadó aromák (sajt/fokhagyma) mellett kurkumát és vajsavat is tartalmaz.

A pasztákkal bármilyen horogcsali felturbózható, hosszú időn keresztül fejt ki csalogató hatást. A horogcsalik puhák annyira, hogy horogra is tűzhetők, de fűzni is lehet. A folyékony aroma az etetőanyaghoz is adható, pelleteket és horogcsalit is áztathatunk benne. A folyadék a fenéken terjeszti az aromákat. A szigetország folyóin jól működő csalik nem biztos, hogy a mi vizeinken is bizonyítanak, ráadásul a hazai gyártók számos remek termékével kell versenyezniük. De egy próbát talán megérnek.

Matrix öntvény kosarak (Open Method Feeder és Method Feeder)

Ezekbe a kosarakba a Matrix mindazt belepakolta, amit az utóbbi időben a method kosarak fejlesztése során az egyes gyártók kitaláltak.

Először is nem külön ólomsúly adja a kosarak tömegének nagy részét, hanem a speciális öntvény anyag, a teljes test. A forma némileg előre súlyozott mindkét változat esetében, elősegítendő a remek dobási tulajdonságokat. A betét kihúzása után a test cserélhető a végszerelék megbontása nélkül, így egy pillanat alatt különböző méretű, tömegű vagy típusú kosarak vethetők be. In-line és gumis betét is elérhető hozzá. A Method Feeder típusnál egy kis horogtartó tálca van a csali tökéletes pozicionálásához. 

  • angol cuccok9
  • angol cuccok10

MAP Slider haltartók

A MAP számos termékében van valami kis finesz, gondoljatok csak a Quick Change kosarakra vagy az ACS zsinórklipszes orsókra. Egy haltartó hálótól nem vár az ember semmilyen trükköt, ezekben azonban mégis van egy kicsi.

Lényege, hogy a haltartó rögzítő eleme a legelső keret bármely egyenes részére feltehető, így a haltartó mindig a számunkra legelőnyösebben pozicionálható. Egy pontyos és egy keszeges háló kapható 2,5 méteres hosszban (Compact Slider és Compact Silver Slider) és egy 3 méteres, a nagyobb testű halakhoz (Commercial Slider).

  • angol cuccok11
  • angol cuccok12
  • angol cuccok13