Horgászszervezetek kezelésébe kerülhetnek a természetes vizek

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatójának kijelentése értelmében, az országunkban található természetes vizek horgászszervezetek irányítása alá kerülnek, horgászati célú halgazdálkodás érdekében.

A Fidesz igazgatósága beszámolt terveiről a Magyar Országos Horgász Szövetségnek, (MOHOSZ) kihangsúlyozva, hogy a készülő végrehajtási rendelet a jogalkotók szándékát tükrözi. Tehát a halak élőhelyének védelmét, a halállomány természetes megújítását, valamint a horgászturizmus fejlesztését.

Ezen túl tehát a természetes vizek kezelője továbbra is az állam lesz, viszont a kezelésüket a különböző horgászszervezetek fogják elvégezni. A MOHOSZ kedvező fogadtatással reagált a felvetett javaslatokra, a szeptember óta hatályos új halgazdálkodási törvény elérte a célját, hiszen lehetőséget adott nem csak az ötletezésre, hanem azok megvalósítására is. Szabó Imre szerint már a törvény is kijelölte azt a célt, hogy a természetes vizeket a horgászok kezelésébe kell adni, és hogy a kereskedelmi célú halászatot - az állományfenntartó vagy a tudományos célú halászaton kívül -, amennyire lehet, vissza kell szorítani.