Gigantikus tengeri szörnyet fogott a horgász

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Angus Campbell-re rátalált a szerencse a skót partoknál. 230 kilós halat nem mindennap fog az ember, de neki sikerült.

A hatalmas állat egy kék úszójú tonhal volt, egykor az Atlanti óceán félelmetes nagyságú lakója, most viszont egy zseniális horgász élete legnagyobb fogása. A fogást irigy szemmel kísérő embereknél talán a média csapott nagyobb jelentőséget a dolognak, és természetesen a legkézenfekvőbb kérdést tették fel egymásnak majd a horgásznak is: mihez kezd a tonhallal, gazdag ember lesz-e általa? 

A tonhal húsa ugyanis nem olcsó mulatság, legutóbb egy 202 kilós példány 46 millió forintért kelt el. Persze az ár függ a hús minőségétől is, minél pirosabb, annál többet ér. Angus esete azonban nem volt ilyen egyszerű, a piacon nem értékesíthette az állat húsát. Ennek ismeretében sokkal nemesebb cselekedetre kényszerült: a zsákmányt szétosztotta barátai közt, akiknek egy jó darabig biztosan nem lesz halhiányuk.

Mindent összevetve nincs oka a csüggedésre. Pénzt ugyan nem kapott fáradalmaiért, de élményeket annál többet szerzett. „– Nagyon kimerítő volt a fárasztás, szinte rá kellett görnyednem a botra. Már régóta tudtam, hogy ezeknél a partoknál vannak hatalmas halak, s ez most be is bizonyosodott. Még visszajövünk ide” – nyilatkozta a Daily Mailnek.