Ötszáz mázsa halat telepítenek az idén a Tisza középső szakaszán

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A Tisza Kisköre és Tiszaug közé eső, 150 km hosszú szakaszra közel 500 mázsa halat telepítenek. A telepítés sorozat 9 hónapig tart, és a tavalyi évhez hasonlóan 40-45 millió forintba kerül.

Az 500 mázsa hal természetesen a Tisza legnagyobb számban előforduló egyedeiből áll; különböző fejlettségű pontyot, harcsát, süllőt, csukát és kecsegét szállítottak, illetve szállítanak vizeinkbe. A Szajoli és Tiszapüspöki holtágon összesen mintegy 25 mázsa, míg a szolnoki Vegyi horgásztavon további 10 mázsa, egyenként 1,5-2,5 kilogramm tömegű pontyot telepítettek, a Kisköre közelében fekvő Bóka szentélyholtágra, valamint a Nagykunsági és a Jászsági főcsatornára 20-25 mázsányi, fogható méretű ponty került.  

Az őszi, illetve téli telepítések száma nem tartozik bele a fent leírt keretbe, e kihelyezéseket már a megszabott összegen felül végzik el.

Az őszi kihelyezések időszaka szeptember végén zárult le, a téliekre decemberben számíthatunk. Ekkor egy 10-15 mázsából álló halcsoportot telepítenek a Tisza szolnoki szakaszába.