Haltemetővé vált egy kínai folyó

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A szennyvizekben található káros anyagok, főleg az ammónia hatása ismét felütötte a fejét és látványos pusztítást végzett egy korábban sokak által megbecsült, ökológiailag fontos területen.

A Pekingben található folyó pusztulása sajnos nem az első és valószínűleg nem is az utolsó példa arra, hogy egy fejlődés szempontjából elsőrangú természeti területet maga az ember pusztít el. Természetesen nem szándékosan, de a Hupej tartományi Hubei Shuanghuan Science and Technology Stock Co. szennyvízében talált magas szintű ammónia mennyiségre odafigyelhettek volna. A vállalat hibáját igazolandó, az esetet illetően még nem érkezett jelentés részükről.

A Fu folyó teljes élővilágának pusztulása szörnyű látványt nyújt a környéket lakóknak. A víz felszínét 40 km hosszan beborító elpusztult halak komplett tömegsír hatását keltik. A mindenki számára sokkoló képek főleg a közeli Vuhan nevű településen élő embereknek jelent nagy veszteséget, mivel közülük több mint kétezren halászatból élnek. A környezetvédelmi hatóság felszólítása, miszerint a lakosok ne egyenek az elhullott halakból minden bizonnyal feleslegesnek bizonyultak; a lakosok nagy része inkább költözésre adta a fejét, mint hogy szennyezett területeken gazdálkodjon tovább.

A térségben minden bizonnyal helytelenül működő cégek felszólítása, és tevékenységük felfüggesztése remélhetőleg pozitív eredménnyel zárul majd.